Fırını 180°C’ye ısıtın.
Çikolata Dolgulu Bademli Kurabiye
Çikolata Dolgulu Bademli Kurabiye
- Servis7 kurabiye
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi12 dk
- Toplam Süre27 dk
- Kalori195
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 yumurtanın beyazı
- ¾ çay kaşığı badem özü
- 150 g çekilmiş badem
- 15 g çekilmiş pirinç
- 7 çiğ badem, ikiye kırılmış
- 16 g SPLENDA® Granül
Dolgu için
- 15 g bitter çikolata, parçalara kırılmış
- 100 g az yağlı krem peynir
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori195 kcal250%
- Yağ14.50 g18.59%
- Doymuş Yağ1.90 g0.69%
- Karbonhidrat7.70 g2.8%
- Şekerden gelen3.20 g1.16%
Yapılışı
Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve ardından Splenda Granül’ü ve badem özünü ilave edin.
Çekilmiş bademleri ve çekilmiş pirinci ilave edin ve iyice karıştırın.
Ellerinizle karışımı ceviz büyüklüğünde 14 top haine getirin ve kubbeli diskler haline getirmek için topları bastırın.
Her bir diskin ortasına ikiye kırılmış bir badem parçası yerleştirin ve bunları silikon kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. (İki fırın tepsisine ihtiyacınız olacak)
Kızarıncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Ocaktan alın ve fırın tepsilerinde soğumalarını bekleyin.
Dolgu için
Çikolatayı küçük bir kâseye alın ve kâseyi kaynayan su dolu bir tencere üzerine alarak çikolatanın erimesini sağlayın.
Krem peyniri ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ilave edin ve karışımı iyice karıştırın.
Arasına bol miktarda dolgu malzemesi sürerek iki kurabiyeyi sırtları birbirine bakacak şekilde kapatın ve bu işlemi tekrarlayarak yedi tane kurabiye hazırlayın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler