Çikolata Dolgulu Bademli Kurabiye

Çikolata Dolgulu Bademli Kurabiye

  • Servis7 kurabiye
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi12 dk
  • Toplam Süre27 dk
  • Kalori195
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 yumurtanın beyazı
    • ¾ çay kaşığı badem özü
    • 150 g çekilmiş badem
    • 15 g çekilmiş pirinç
    • 7 çiğ badem, ikiye kırılmış
    • 16 g SPLENDA® Granül

    Dolgu için

    • 15 g bitter çikolata, parçalara kırılmış
    • 100 g az yağlı krem peynir
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori195 kcal250%
    • Yağ14.50 g18.59%
    • Doymuş Yağ1.90 g0.69%
    • Karbonhidrat7.70 g2.8%
    • Şekerden gelen3.20 g1.16%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın.

    2

    Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve ardından Splenda Granül’ü ve badem özünü ilave edin.

    3

    Çekilmiş bademleri ve çekilmiş pirinci ilave edin ve iyice karıştırın.

    4

    Ellerinizle karışımı ceviz büyüklüğünde 14 top haine getirin ve kubbeli diskler haline getirmek için topları bastırın.

    5

    Her bir diskin ortasına ikiye kırılmış bir badem parçası yerleştirin ve bunları silikon kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. (İki fırın tepsisine ihtiyacınız olacak)

    6

    Kızarıncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Ocaktan alın ve fırın tepsilerinde soğumalarını bekleyin.

    Dolgu için

    7

    Çikolatayı küçük bir kâseye alın ve kâseyi kaynayan su dolu bir tencere üzerine alarak çikolatanın erimesini sağlayın.

    8

    Krem peyniri ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ilave edin ve karışımı iyice karıştırın.

    9

    Arasına bol miktarda dolgu malzemesi sürerek iki kurabiyeyi sırtları birbirine bakacak şekilde kapatın ve bu işlemi tekrarlayarak yedi tane kurabiye hazırlayın.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up