Sütü ve kremayı bir sos tenceresinde kaynayıncaya kadar pişirin.
Çikolatalı Kremalı Puding
Çikolatalı Kremalı Puding
- Servis6 kişilik
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Soğuma Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 30 dk
- Kalori306
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 200 ml yağsız süt
- 200 ml az yağlı krema
- 4 yumurtanın sarısı
- 150 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori306 kcal392.31%
- Yağ24.00 g30.77%
- Doymuş Yağ13.60 g4.95%
- Karbonhidrat18.50 g6.73%
- Şekerden gelen18.10 g6.58%
- Lif0.80 g2.86%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
Yumurta sarılarını karıştırın.
Yumurtaları kaynayan karışıma ağır bir şekilde ilave ederek çırpın.
Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Ocağı düşük sıcaklığa ayarladıktan sonra 5 dakika veya karışım bir tahta kaşığın arkasını kaplayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Çikolatayı küçük parçalara bölün ve tavaya ekleyerek sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
Ocaktan alın ve Splenda Granül Tatlandırıcı ilave edin.
Krema hafif ve köpüklü bir kıvam alana kadar çırpın ve ardından buzdolabına alın.
Karışımı küçük bardaklara veya tatlı kaselerine dökün.
Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
İpucu
Çikolata yerine vanilya da kullanabilirsiniz. 2 adet vanilya çubuğunu alın, ikiye kestikten sonra vanilya çekirdeklerini sıyırın. Bunları süte ilave edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler