Çikolatalı Kremalı Puding

Çikolatalı Kremalı Puding

  • Servis6 kişilik
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Soğuma Süresi2 sa
  • Toplam Süre2 sa 30 dk
  • Kalori306
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 200 ml yağsız süt
    • 200 ml az yağlı krema
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 150 g bitter çikolata
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori306 kcal392.31%
    • Yağ24.00 g30.77%
    • Doymuş Yağ13.60 g4.95%
    • Karbonhidrat18.50 g6.73%
    • Şekerden gelen18.10 g6.58%
    • Lif0.80 g2.86%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.10 g0.04%

    Yapılışı

    1

    Sütü ve kremayı bir sos tenceresinde kaynayıncaya kadar pişirin.

    2

    Yumurta sarılarını karıştırın.

    3

    Yumurtaları kaynayan karışıma ağır bir şekilde ilave ederek çırpın.

    4

    Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

    5

    Ocağı düşük sıcaklığa ayarladıktan sonra 5 dakika veya karışım bir tahta kaşığın arkasını kaplayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

    6

    Çikolatayı küçük parçalara bölün ve tavaya ekleyerek sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.

    7

    Ocaktan alın ve Splenda Granül Tatlandırıcı ilave edin.

    8

    Krema hafif ve köpüklü bir kıvam alana kadar çırpın ve ardından buzdolabına alın.

    9

    Karışımı küçük bardaklara veya tatlı kaselerine dökün.

    10

    Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

    İpucu
    Çikolata yerine vanilya da kullanabilirsiniz. 2 adet vanilya çubuğunu alın, ikiye kestikten sonra vanilya çekirdeklerini sıyırın. Bunları süte ilave edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up