Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Çikolatalı Naneli Kup
Çikolatalı Naneli Kup
- Servis10 kup
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi20 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori102
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 50 g az yağlı tereyağı, erimiş
- 50 g Hindistan cevizi
- 75 g un
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
- 2 yumurtanın sarısı
- ½ çay kaşığı vanilya özü
- 3 yumurtanın beyazı
- 1 çay kaşığı naneli şeker özü
- 25 g %70 kakaolu çikolata, kırılmış
- 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori102 kcal130.77%
- Yağ6.00 g7.69%
- Doymuş Yağ3.00 g1.09%
- Karbonhidrat8.00 g2.91%
- Şekerden gelen2.00 g0.73%
- Tuz0.20 g0.07%
Yapılışı
Az yağlı tereyağını, Hindistan cevizini, unu, 2 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kakaoyu, yumurta sarılarını ve vanilyayı karıştırın.
Karışımı 10 gözlü kek kalıbının gözlerine eşit şekilde paylaştırın ve ardından alttaki ve yanlardaki boşlukları kapatmak üzere ellerinizi ıslatarak karışımı bastırın. 15 dakika pişirin.
Yumurta beyazını katı bir hal alıncaya kadar çırpın ve ardından nane şekeriyle birlikte her defasında bir kaşık olmak üzere 3 yemek kaşığı Splenda Granül’ü ekleyerek çırpın.
Son olarak çikolatayı karıştırın.
Bu karışımı Hindistan cevizi kaselerine dökün ve üst kısmı kızarıncaya kadar 5 dakika pişirin.
Nane kuplarını derhal bir fincan çay eşliğinde servis edin!
İpucu 1
Bulabileceğiniz en iyi kakao tozunu kullandığınızdan emin olun.
İpucu 2
Yumurta beyazına iyi bir hacim kazandırmak için yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler