Çikolatalı Naneli Kup

Çikolatalı Naneli Kup

  • Servis10 kup
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori102
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 50 g az yağlı tereyağı, erimiş
    • 50 g Hindistan cevizi
    • 75 g un
    • 2 yemek kaşığı kakao tozu
    • 2 yumurtanın sarısı
    • ½ çay kaşığı vanilya özü
    • 3 yumurtanın beyazı
    • 1 çay kaşığı naneli şeker özü
    • 25 g %70 kakaolu çikolata, kırılmış
    • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori102 kcal130.77%
    • Yağ6.00 g7.69%
    • Doymuş Yağ3.00 g1.09%
    • Karbonhidrat8.00 g2.91%
    • Şekerden gelen2.00 g0.73%
    • Tuz0.20 g0.07%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Az yağlı tereyağını, Hindistan cevizini, unu, 2 yemek kaşığı  Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kakaoyu, yumurta sarılarını ve vanilyayı karıştırın.

    3

    Karışımı 10 gözlü kek kalıbının gözlerine eşit şekilde paylaştırın ve ardından alttaki ve yanlardaki boşlukları kapatmak üzere ellerinizi ıslatarak karışımı bastırın. 15 dakika pişirin.

    4

    Yumurta beyazını katı bir hal alıncaya kadar çırpın ve ardından nane şekeriyle birlikte her defasında bir kaşık olmak üzere 3 yemek kaşığı Splenda Granül’ü ekleyerek çırpın.

    5

    Son olarak çikolatayı karıştırın.

    6

    Bu karışımı Hindistan cevizi kaselerine dökün ve üst kısmı kızarıncaya kadar 5 dakika pişirin.

    7

    Nane kuplarını derhal bir fincan çay eşliğinde servis edin!

    İpucu 1
    Bulabileceğiniz en iyi kakao tozunu kullandığınızdan emin olun.

    İpucu 2
    Yumurta beyazına iyi bir hacim kazandırmak için yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up