Çilekli Dondurma

Çilekli Dondurma

  • Servis6 porsiyon (12 top) – 600 g
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Bekleme Süresi4 sa
  • Dinlendirme Süresi5 sa
  • Toplam Süre9 sa 20 dk
  • Kalori70
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 200 g çilek
    • 1 kutu light krema (200 ml)
    • 120 g Splenda Stevia Kristal (15 dolu tatlı kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori70 kcal89.74%
    • Yağ10.10 g12.95%
    • Karbonhidrat24.17 g8.79%
    • Lif0.66 g2.36%
    • Protein0.89 g1.78%

    Yapılışı

    1

    Çilekleri 5 dakika karbonatlı suda bekletip iyice yıkayın ve saplarını kesin. Daha sonra kapaklı bir kaba alarak buzlukta 1 saat kadar dondurun.

    2

    1 saatin sonunda çilekleri çıkarın ve 3-5 dakika bekledikten sonra rondoya alıp tamamen püre haline gelene kadar parçalayın. Üzerine Splenda Stevia Kristal ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.

    3

    Karışımı büyük bir kâseye aktarın ve üzerine buzdolabından yeni çıkarılan soğuk kremayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser ile karıştırın.

    4

    Daha sonra buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarıp tekrar mikserden geçirin. Bu işlemi 1 saat arayla 3 kere tekrarlayın. 3. işlemden sonra saklama kabına alın ve buzlukta en az 5 saat beklettikten sonra çıkarın.

    Splenda Stevia Kristal ile hazırlanan Çilekli Dondurma servise hazır, afiyet olsun.

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 150 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up