Bulguru 1,5 su bardağı su ile 20-25 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın.
Diyet Salata
Diyet Salata
- Servis2 porsiyon
- Toplam Süre40 dk
- Kalori480
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 demet roka
- 6 adet kurutulmuş domates (50 g)
- ½ kırmızı soğan (54 g)
- 3 orta dilim pancar turşusu / pişmiş pancar (70 g)
- 3 yemek kaşığı Erzincan tulum peyniri (55 g)
- 4 tam ceviz
- 1 çay kaşığı çörek otu
- ½ su bardağı iri bulgur (70 g)
Sosu için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Bir çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı Splenda Granül (1 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori480 kcal615.38%
- Yağ28.00 g35.9%
- Karbonhidrat30.72 g11.17%
- Lif8.90 g31.79%
- Protein14.05 g28.1%
Yapılışı
1
2
Rokalar iyice yıkayıp bez ile kuruttuktan sonra derin bir salata kâsesine ekleyin.
3
Rokaların üzerine bulguru ve sonra küp küp kestiğiniz kuru domatesleri ekleyin. Soğanları hilal şeklinde kesip salataya ilave edin.
4
Yine küp küp kestiğiniz pancarı, tulum peynirini ve irice kıyılan cevizleri de salataya ekleyin. En son üzerine çörek otu serpin.
5
Sos için zeytinyağı, balzamik sirke, limon suyu, tuz ve Splenda Granül’ü bir kâsede iyice karıştıp salataya ilave ederek karıştırın.
Splendalı Diyet Salata hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 487 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler