Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. 6 gözlü bir muffin kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.
Earl Grey Cupcake
Earl Grey Cupcake
- Servis6 cupcake
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre30 dk
- Kalori159
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 100 ml yağsız süt
- 2 Earl Grey çay poşeti
- 40 g az yağlı tereyağı
- 125 g kendinden kabaran un
- 1 büyük yumurta
- 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Kaplama için
- 1 Earl Grey çay poşeti
- 150 g az yağlı krem peynir
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori159 kcal203.85%
- Yağ7.50 g9.62%
- Doymuş Yağ2.40 g0.87%
- Karbonhidrat17.40 g6.33%
- Şekerden gelen2.00 g0.73%
- Tuz0.60 g0.22%
Yapılışı
1
2
Sütü çay poşetleriyle birlikte kaynayana kadar ısıtın ve ardından çay poşetlerini hafifçe sıkın. Az yağlı tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın, ardından soğumasını bekleyin.
3
Unu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın ve ardından yumurtayı kaseye kırın. Süt karışımını ilave edin ve her şey özdeşleşerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın. Karışımı kalıba dökün ve 15 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
4
Krem peyniri, çay poşetinden çıkan yaprakların yarısını ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.
5
Kaplamayı keklerin üzerine yayın veya sıkma torbası yardımıyla sıkın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler