Fırını 180°C’de ısıtın.
Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye
- Servis16 adet
- Toplam Süre50 dk
- Kalori106
- Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal
Malzemeler
- 1 adet orta boy elma
- 1 çay kaşığı tereyağı (5 g)
- 1 çay kaşığı tarçın
- ½ çay bardağı parça ceviz (30 g)
- 1 yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal (20 g)
Hamuru için
- 65 gr yumuşak tereyağı
- ½ çay bardağı sıvı yağ (35 ml)
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı az yağlı (light) süt
- 1,5 su bardağı un (180 g)
- 1,5 yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal (30 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori106 kcal135.9%
- Yağ6.95 g8.91%
- Karbonhidrat12.79 g4.65%
- Lif0.58 g2.07%
- Protein1.69 g3.38%
Yapılışı
Elmayı soyup rendeleyin.
Bir sos tavasında tereyağını eritip üzerine Splenda Stevia ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.
Üzerine toz tarçın ve rendelenmiş elma ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak ceviz parçaları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
Hamuru için
Bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
Üzerine un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur kıvamı alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içi yardımıyla yuvarlak toplar yapın. Topları fırın tepsisine koyup üzerlerine parmağınızla hafifçe bastırarak düz bir şekil verin.
Yuvarlak düz hamur şekillerinin üzerine 1’er çay kaşığı kadar elmalı harç koyun.
Fırında 20-25 dakika pişirin.
Splenda Stevia’lı elmalı kurabiyeler hazır! Üzerlerini ceviz ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Stevia Kristal
Seveceğiniz Diğer Tarifler