900 g kapasiteli baton şekilli kek kalıbının altını yağlayın. Unu, mayayı ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı bir kaseye alarak iyice karıştırın.
Elmalı ve Reçelli Çörek
Elmalı ve Reçelli Çörek
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi40 dk
- Pişirme Süresi40 dk
- Toplam Süre1 sa 20 dk
- Kalori272
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Çörek için
- 300 g sert un
- 2 çay kaşığı kolay karışan maya
- 75 g tuzsuz tereyağı
- 75 ml yağsız süt
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Sos için
- 4 adet elma, soyulmuş ve dilimlenmiş
- 350 g orman meyvesi
- 1 limon suyu
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori272 kcal348.72%
- Yağ10.00 g12.82%
- Doymuş Yağ5.00 g1.82%
- Karbonhidrat40.00 g14.55%
- Şekerden gelen11.50 g4.18%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
Tereyağını hafifçe karıştırın ve ardından süte ilave edin. Ilıyana kadar pişirin. Yumurtaları çırpın ve yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar olan kısmını ayırın. Yumurtanın geri kalan kısmını sütle karıştırın. Bu karışımı pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar unla karıştırın. Hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde 4-5 dakika yoğurun.
Hamura pişireceğiniz kalıbın uzunluğuna göre şekil verin. Hacmi en az iki katına çıkana kadar yaklaşık bir saat sıcak bir yerde bekletin.
Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Ayırdığınız yumurtayı çöreğin üzerine sürün ve ardından kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Kek kalıbına tıklandığında sanki boşmuş gibi bir ses çıkmalıdır.
Kararmaması için elmaları içine limon suyu ve 2 yemek kaşığı su eklediğiniz bir tencerede bekletin. Tencerenin kapağını kapatın ve elmalar ayrılmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kaşıkla ezerek elmaların parçalanmasına yardımcı olun!
Meyveleri elmayla karıştırın ve yaklaşık bir dakika daha pişirin. Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra soğumasını bekleyin.
Çöreği dilimleyin ve süsleyerek servis edin. Çöreği ocakta ısıtarak da servis edebilirsiniz!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler