Pirinçleri yıkayın ve 1 bardak su ile hafif dişe gelene kadar pişirin.
Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç
- Servis4 porsiyon
 - Toplam Süre30 dk
 - Kalori186,50
 - Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
 
Malzemeler
- 1 lt light süt
 - 1 ufak fincan yıkanmış pirinç (80 g)
 - 1 bardak su (200 ml)
 - 1,5 tatlı kaşığı nişasta
 - 1 çimdik tuz
 - 21 tepeleme çay kaşığı Splenda Granül (21 g)
 
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
 - Kalori186.5 kcal239.1%
 - Yağ0.49 g0.63%
 - Karbonhidrat35.09 g12.76%
 - Lif0.04 g0.14%
 - Protein9.82 g19.64%
 
Yapılışı
1
2
Pirinçli suyun üzerine süt ekleyip kaynatın.
3
Kaynadıktan sonra içine bir çimdik tuz ve Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin. 8-10 dakika daha karıştırarak pişirin.
4
Nişastayı yarım su bardağı (100 ml) suda çözün ve sütlü karışıma ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
5
Sütlacı servis kaplarına dökün, fırında 200°C’de üzerleri yanana kadar 15-20 dakika ısıtın.
6
 
Splenda Granül ile hazırlanmış şeker ilavesiz sütlacı üzerine tarçın ya da fındık parçaları ile servis edebilirsiniz.
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 303 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler



