Fırını 160°C’ye ısıtın.
Fırında Armutlu Turta
Fırında Armutlu Turta
- Servis6 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Fırınlama Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 10 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 büyük olgun armut
- 100 g kuru erik
- 240 ml (1 kap) az yağlı süt
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı krema tozu
- 100 g (½ kap) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Yağ3.00 g3.85%
- Doymuş Yağ1.00 g0.36%
- Karbonhidrat21.00 g7.64%
- Şekerden gelen14.00 g5.09%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
1
2
Soyduğunuz ve iç çekirdeklerini çıkardığınız armutları dilimler halinde kesin.
3
Armut dilimlerini ve erikleri turta kabının tabanına dizin.
4
Sütü, yumurtaları, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve krema tozunu çırpın.
5
Bu karışımı armutların üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat veya armutlar yumuşayana ve turtanın dışı kıtır olana kadar pişirin.
İpucu
Bu tarif temel olarak elma, ayva vb. çekirdekli meyvelerin neredeyse tümüyle hazırlanabilir.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler