Fırını 160°C’ye ısıtın.
Fırında Armutlu Turta
Fırında Armutlu Turta
- Servis6 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Fırınlama Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 10 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 büyük olgun armut
- 100 g kuru erik
- 240 ml (1 kap) az yağlı süt
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı krema tozu
- 100 g (½ kap) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Yağ3.00 g3.85%
- Doymuş Yağ1.00 g0.36%
- Karbonhidrat21.00 g7.64%
- Şekerden gelen14.00 g5.09%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
1
2
Soyduğunuz ve iç çekirdeklerini çıkardığınız armutları dilimler halinde kesin.
3
Armut dilimlerini ve erikleri turta kabının tabanına dizin.
4
Sütü, yumurtaları, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve krema tozunu çırpın.
5
Bu karışımı armutların üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat veya armutlar yumuşayana ve turtanın dışı kıtır olana kadar pişirin.
İpucu
Bu tarif temel olarak elma, ayva vb. çekirdekli meyvelerin neredeyse tümüyle hazırlanabilir.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül