Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Granola
Granola
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre25 dk
- Kalori162
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 110 g yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği
- 1 yemek kaşığı çiğ ay çekirdeği
- 40 g çiğ şam fıstığı
- 40 g ezilmiş çiğ fındık
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- 40 g kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori162 kcal207.69%
- Yağ8.40 g10.77%
- Doymuş Yağ0.70 g0.25%
- Karbonhidrat18.60 g6.76%
- Şekerden gelen6.50 g2.36%
- Lif2.10 g7.5%
- Tuz4.50 g1.64%
Yapılışı
1
2
Yulaf ezmesini ve kuruyemişleri bir kâsede karıştırın.
3
Önce limon suyu, Splenda Granül ve balı karıştırın, ardından kuru malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın.
4
24 cm x 20 cm’lik pişirme tepsisine eşit şekilde yayın ve 10 dakika pişirin.
5
Kuru üzüm ilave edin, iyice karıştırın ve kızarana kadar 3-5 dakika daha pişirin.
6
Soğumasını bekleyin, ardından hava sızdırmaz bir kap içinde 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
İpucu
Doğal yoğurt ve taze meyvelerle servis edebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler