Bir tencereye süt ve Splenda Granül ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Güllaç
Güllaç
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi40 dk
- Dinlendirme Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 40 dk
- Kalori225
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 100 g güllaç yaprağı (Ufak paket, büyük paketin 4'te 1’i)
- 750 ml light süt (3 su bardağı)
- 1 çay kaşığı gül suyu
- 2 yemek kaşığı file ya da toz fındık (20 g) (İçine eklemek için)
- 1 yemek kaşığı file ya da toz fındık (10 g) (Üzerini süslemek için)
- 25 g Splenda Granül (19 dolu tatlı kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori225 kcal288.46%
- Yağ5.41 g6.94%
- Karbonhidrat38.05 g13.84%
- Lif1.09 g3.89%
- Protein7.68 g15.36%
Yapılışı
1
2
Kaynayan sütü ocaktan alıp içerisine gül suyu ekleyin.
3
Parmağınızı değdirdiğinizde yanmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ılıtın.
4
Derin bir Borcam’a güllaç yaprağı koyun ve iyice ıslatacak şekilde üzerine kepçeyle süt yayın. Güllaç yapraklarını teker teker üst üste koyarak bu işlemi tekrarlayın.
5
Güllaç yapraklarının yarısını koyduktan sonra üzerine toz veya file fındık, badem ya da ceviz ekleyin. Geri kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde üzerlerine süt dökerek tamamlayın.
6
Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
7
Soğuyan güllacı servis tabağına alın ve üzerini süsleyin.
Splenda’lı Güllaç hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 440 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler