Güllaç

Güllaç

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi40 dk
  • Dinlendirme Süresi2 sa
  • Toplam Süre2 sa 40 dk
  • Kalori225
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 100 g güllaç yaprağı (Ufak paket, büyük paketin 4'te 1’i)
    • 750 ml light süt (3 su bardağı)
    • 1 çay kaşığı gül suyu
    • 2 yemek kaşığı file ya da toz fındık (20 g) (İçine eklemek için)
    • 1 yemek kaşığı file ya da toz fındık (10 g) (Üzerini süslemek için)
    • 25 g Splenda Granül (19 dolu tatlı kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori225 kcal288.46%
    • Yağ5.41 g6.94%
    • Karbonhidrat38.05 g13.84%
    • Lif1.09 g3.89%
    • Protein7.68 g15.36%

    Yapılışı

    1

    Bir tencereye süt ve Splenda Granül ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

    2

    Kaynayan sütü ocaktan alıp içerisine gül suyu ekleyin.

    3

    Parmağınızı değdirdiğinizde yanmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ılıtın.

    4

    Derin bir Borcam’a güllaç yaprağı koyun ve iyice ıslatacak şekilde üzerine kepçeyle süt yayın. Güllaç yapraklarını teker teker üst üste koyarak bu işlemi tekrarlayın.

    5

    Güllaç yapraklarının yarısını koyduktan sonra üzerine toz veya file fındık, badem ya da ceviz ekleyin. Geri kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde üzerlerine süt dökerek tamamlayın.

    6

    Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

    7

    Soğuyan güllacı servis tabağına alın ve üzerini süsleyin.

    Splenda’lı Güllaç hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 440 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up