Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

  • Servis8 dilim
  • Fırınlama Süresi35 dk
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori335
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    Şerbet için

    • 1,5 su bardağı su (375 ml)
    • 40 dolu çay kaşığı Splenda granül (20 g) (1 su bardağından 2 parmak az)

    Kek için

    • 3 adet yumurta
    • ½ su bardağı sıvı yağ (120 ml)
    • ½ su bardağı light süt (125 ml)
    • ½ su bardağı irmik (100 g)
    • ½ su bardağı mavi haşhaş (100 g)
    • 1 su bardağı un (100 g)
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • ½ paket kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 20 dolu çay kaşığı Splenda granül (10 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori335 kcal429.49%
    • Yağ22.25 g28.53%
    • Karbonhidrat26.72 g9.72%
    • Lif3.26 g11.64%
    • Protein7.99 g15.98%

    Yapılışı

    Şerbet

    1

    Öncelikle şerbeti hazırlamak için bir tencereye Splenda Granül ve su koyup Splenda eriyene kadar karıştırın. 15 dakika kaynatıp soğuması için bir kenara ayırın.

    Kek

    2

    Keki hazırlamak için karıştırma kabına yumurta, Splenda Granül, süt tozu ve karbonat koyup kabana kadar blender ile çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, haşhaş ve vanilya özütü ekleyip biraz daha çırpın. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha çırpın.

    3

    Sıvı yağ ile yağladığınız kek kalıbına hamuru aktarın ve 170°C’de 35 dakika pişirin.

    4

    Keki çıkardıktan sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Bu sırada soğumuş olan şerbetinizi dökmeden önce kekin üzerini delin, böylece şerbeti daha iyi emecektir. Şerbeti kekin üzerine yavaş yavaş gezdirerek dökün ve emmesini bekleyin.

    Splendalı Haşhaşlı İrmik Tatlınız hazır. Afiyet olsun.

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu/dilimi 553 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up