Hindistan Cevizi Kaplamalı Brüle

Hindistan Cevizi Kaplamalı Brüle

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi17 dk
  • Pişirme Süresi13 dk
  • Soğuma Süresi4 sa
  • Toplam Süre4 sa 30 dk
  • Kalori140
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 32 g mısır nişastası
    • 80 ml lt hindistan cevizi sütü
    • 480 ml yağsız veya %1 yağlı süt
    • 3 yumurta, çırpılmış
    • 1 tutam tuz
    • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi özü
    • 2 yemek kaşığı esmer şeker
    • 8 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori140 kcal179.49%
    • Yağ5.00 g6.41%
    • Doymuş Yağ2.00 g0.73%
    • Karbonhidrat18.00 g6.55%
    • Şekerden gelen33.00 g12%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.50 g0.18%

    Yapılışı

    1

    6 adet yarım kap büyüklüğündeki ısıya dayanıklı tatlı kasesini yapışmaz pişirme yağı püskürterek yağlayın. Kaseleri pişirme tepsisine dizin ve bir kenarda bekletin.

    2

    Geniş bir sos tavasında Splenda Granül Tatlandırıcı’yla mısır nişastasını karıştırın. Hindistan cevizi sütünü ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Sütü yavaşça ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.

    3

    Yumurtaları ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Ocağı orta sıcaklığa ayarlayın. Sürekli karıştırarak 6 ila 8 dakika veya karışım kaynayana ve kıvam alıncaya kadar pişirin.

    4

    Sos tavasını ocaktan alın ve karışımın soğuması için hızlı şekilde karıştırmaya devam edin. Hindistan cevizi özünü ilave ederek karıştırın. Bu karışımı hazırladığınız kaselere alın. Küçük bir kaşığın arkasıyla kabarcıkları düzeltin. Streç filmle kaplayın ve en az 4 saat veya soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

    5

    Servis yapmak için fırının ızgara kısmını çalıştırın. Soğuyan karışımların üzerine eşit şekilde esmer şeker dökün. Isı kaynağından yaklaşık 15 cm uzağında 3 ila 5 dakika veya şeker tamamen karamelize olana kadar pişirin. Şekerin yanmamasına dikkat edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up