İncirleri yıkayıp küçük küpler halinde kesin. Derin bir tencereye koyarak üzerine Splenda Granül ekleyip biraz karıştırın.
İncir Reçeli (Vegan, glütensiz)
İncir Reçeli (Vegan, glütensiz)
- Servis700 g
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi45 dk
- Toplam Süre55 dk
- Kalori40
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 500 g olgunlaşmış incir
- ½ su bardağı içme suyu (100 ml)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 30 dolu çay kaşığı Splenda Granül (30 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori40 kcal51.28%
- Yağ1.92 g2.46%
- Karbonhidrat4.49 g1.63%
- Lif0.00 g0%
- Protein3.86 g7.72%
- Tuz67.32 g24.48%
Yapılışı
1
2
Ocağın altını yüksek derecede açın; kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp yarım saat daha pişirin.
3
Daha sonra en kısık ateşe alarak 5-10 dakika kadar pişirirek kıvamının iyice koyulaşmasını bekleyin. Bu noktada içine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Kıvamı koyulaştığında artık reçel olmuş demektir.
4
Reçelinizi temiz cam kavanozlara döküp kapaklarını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz.
Splenda ile yapılan İncir Reçeli hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 yemek kaşığı 47 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül