Fırını 180°C’ye ısıtın.
Kabarık Havuç Suflesi
Kabarık Havuç Suflesi
- Servis5 porsiyon
- Hazırlama Süresi30 dk
- Pişirme Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 30 dk
- Kalori180
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 500 g bebek havuç
- 480 ml su
- ½ çay kaşığı tuz
- 56 g tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 6 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori180 kcal230.77%
- Yağ13.00 g16.67%
- Doymuş Yağ7.00 g2.55%
- Karbonhidrat13.00 g4.73%
- Şekerden gelen6.00 g2.18%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein5.00 g10%
- Tuz1.10 g0.4%
Yapılışı
Havuçları, suyu ve tuzu orta büyüklükte bir sos tavasında karıştırın, kaynayana kadar pişirin ve ardından sıcaklığı düşürerek ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar 12 ila 15 dakika pişirin. Süzün.
Havuçları tereyağıyla yumuşayana kadar mutfak robotundan geçirin ve robotu durdurarak kenarda kalan havuçların da işlenmesi için kaşıkla karıştırın.
Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.
Kuru karışımı havuç karışımına azar azar ilave edin ve tamamen karışana kadar robottan geçirin. Yumurtaları tek tek ilave ederek homojen bir karışım elde edin. Vanilyayı ilave edin ve robotu 2 veya 3 defa kısa aralıklarla çalıştırın.
Karışımı yağladığınız, yaklaşık 1 litrelik borcama boşaltın.
Yaklaşık 30 ila 45 dakika veya iyice pişine kadar pişirin.
Seveceğiniz Diğer Tarifler