Karpuz Sorbe (Vegan)

Karpuz Sorbe (Vegan)

  • Servis2 kişilik (340 g)
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Bekleme Süresi8 sa
  • Toplam Süre8 sa 10 dk
  • Kalori84
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 400 g karpuz (kabuğu kesilmiş)
    • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
    • ½ su bardağı içme suyu (120 g)
    • 16 çay kaşığı Splenda Granül (12 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori84 kcal107.69%
    • Yağ0.30 g0.38%
    • Karbonhidrat15.10 g5.49%
    • Lif0.80 g2.86%
    • Protein1.22 g2.44%

    Yapılışı

    1

    Karpuzun kabuğunu soyun ve varsa çekirdeklerini temizleyip küçük küpler halinde dilimleyin. Karpuz küplerini buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta 4 saat donmaya bırakın.

    2

    Bu arada sorbenin şerbeti için bir sos tenceresine 120 gram içme suyu ve 12 gram Splenda Granül ekleyip karıştırarak Splenda Granül tamamen eriyene kadar az ısıtın. Eridikten sonra soğumaya bırakın.

    3

    Buzluğa koyduğunuz donmuş karpuz küplerini rondoya alın, üzerine 1,5 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.

    4

    Rondoda 1-2 dakika parçaladıktan sonra üzerine Splendalı şerbet karışımını ekleyin. Karpuzlar tamamen parçalanıp homojen bir kıvam alana dek pürüzsüz hâle getirin.

    5

    Hazır olan karpuz sorbeyi dondurucuya uygun yayvan bir kaba aktarın ve 4 saat donmaya bırakın. Saatte bir çıkarıp 2-3 kere çatalla ezerek buzlanmasını engelleyin. Sonrasında servise hazır olacaktır.

    Splenda Granül ile yapılan Karpuz Sorbe hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 315 kalori olacaktı

    1 porsiyon = 170 g

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up