Karpuzun kabuğunu soyun ve varsa çekirdeklerini temizleyip küçük küpler halinde dilimleyin. Karpuz küplerini buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta 4 saat donmaya bırakın.
Karpuz Sorbe (Vegan)
Karpuz Sorbe (Vegan)
- Servis2 kişilik (340 g)
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi8 sa
- Toplam Süre8 sa 10 dk
- Kalori84
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 400 g karpuz (kabuğu kesilmiş)
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- ½ su bardağı içme suyu (120 g)
- 16 çay kaşığı Splenda Granül (12 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori84 kcal107.69%
- Yağ0.30 g0.38%
- Karbonhidrat15.10 g5.49%
- Lif0.80 g2.86%
- Protein1.22 g2.44%
Yapılışı
Bu arada sorbenin şerbeti için bir sos tenceresine 120 gram içme suyu ve 12 gram Splenda Granül ekleyip karıştırarak Splenda Granül tamamen eriyene kadar az ısıtın. Eridikten sonra soğumaya bırakın.
Buzluğa koyduğunuz donmuş karpuz küplerini rondoya alın, üzerine 1,5 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
Rondoda 1-2 dakika parçaladıktan sonra üzerine Splendalı şerbet karışımını ekleyin. Karpuzlar tamamen parçalanıp homojen bir kıvam alana dek pürüzsüz hâle getirin.
Hazır olan karpuz sorbeyi dondurucuya uygun yayvan bir kaba aktarın ve 4 saat donmaya bırakın. Saatte bir çıkarıp 2-3 kere çatalla ezerek buzlanmasını engelleyin. Sonrasında servise hazır olacaktır.
Splenda Granül ile yapılan Karpuz Sorbe hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 315 kalori olacaktı
1 porsiyon = 170 g
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler