Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

  • Servis9 kişilik (9 kare dilim)
  • Hazırlama Süresi50 dk
  • Bekleme Süresi2 sa
  • Fırınlama Süresi30 dk
  • Toplam Süre3 sa 20 dk
  • Kalori230
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    Şerbeti için

    • 1 su bardağı içme suyu (250 ml)
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • 9 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (20 g)

    Keki için

    • 2 yumurta
    • 50 ml sıvı yağ
    • ½ su bardağı Hindistan cevizi rendesi (30 g)
    • ½ su bardağı kırılmış ceviz içi (50 g)
    • ½ su bardağı galeta unu (60 g)
    • 8 g yağsız kuru süt tozu
    • ½ paket kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 5 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (17 g

    Muhallebi için

    • 500 ml light süt
    • ½ su bardağı nişasta (70 g)
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • 5 dolu tatlı kaşığı Splenda granül (17 g)

    Üzeri için

    • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi (30 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori230 kcal294.87%
    • Yağ14.37 g18.42%
    • Karbonhidrat15.32 g5.57%
    • Lif2.59 g9.25%
    • Protein5.51 g11.02%
    • Tuz66.75 g24.27%

    Yapılışı

    Şerbet

    1

    İçme suyu ve 20 gram (9 dolu tatlı kaşığı) Splenda Granül’ü kaynatıp ocaktan aldıktan sonra içine 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyin ve soğumaya bırakın.

    Kek

    2

    Yumurta ve 17 gram (5 dolu tatlı kaşığı) Splenda Granül’ü derin bir kapta çırpın. Üzerine sıvı yağ, yağsız kuru süt tozu, ½ çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu ekleyip biraz daha çırpın. Hindistan cevizi rendesi, parça cevizler ve galeta unu da ekleyip çok az daha çırpın.

    3

    Kare bir Borcam’ı yağlayıp kek harcını koyun ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika pişirin.

    Muhallebi

    4

    Ufak boy bir tencerede süt, Splenda Granül ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyip soğumaya bırakın.

    Birleştirme

    5

    Keki fırından çıkardıktan sonra henüz sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün ve keki soğumaya bırakın. O sırada soğumuş olan muhallebiyi de üzerine döküp spatula ile düzeltin. Süslemek için Hindistan cevizi rendesi serpin ve buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın.

    Splenda ile yapılan Kıbrıs Tatlısı hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 320 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up