Kirazlı Turta

Kirazlı Turta

  • Servis8 kişilik
  • Hazırlama Süresi25 dk
  • Pişirme Süresi35 dk
  • Bekleme Süresi1 sa
  • Toplam Süre2 sa
  • Kalori340
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1,25 kg dondurulmuş kiraz
    • 5 yumurta
    • 120 g un
    • 600 ml light krema
    • 200 ml yağsız süt
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 1 parça light margarin, yağlama için
    • 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori340 kcal435.9%
    • Yağ19.00 g24.36%
    • Doymuş Yağ10.40 g3.78%
    • Karbonhidrat33.20 g12.07%
    • Şekerden gelen21.00 g7.64%
    • Lif2.50 g8.93%
    • Protein10.70 g21.4%
    • Tuz0.20 g0.07%

    Yapılışı

    1

    Kirazları 1 saat buzlukta bekletin. Bir kağıt havluyla fazla suyunu alın.

    2

    Fırını önceden 160°C’ye ısıtın.

    3

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve yumurtaları bir kasede açık bir renk alana kadar çırpın.

    4

    Unu, kremayı ve sütü ilave edin.

    5

    Vanilya özünü ilave edin ve her şeyi karıştırın.

    6

    Pişirme kabını yağlayın.

    7

    Kirazları tepsinin tabanına dizin.

    8

    Hamur karışımını kirazların üstüne dökün.

    9

    Fırında 35 dakika pişirin.

    10

    Fırından alın ve ılık veya soğuk servis edin.

    İpucu
    Kiraz yerine ahududu kullanabilirsiniz (250 g ahududunu çatalın tersiyle ezerek hamura karıştırın).

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up