Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. 8 gözlü bir muffin kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.
Kırmızı Kadife Cupcake
Kırmızı Kadife Cupcake
- Servis8 cupcake
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi20 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori255
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 150 g un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 büyük yumurta
- 125 ml ayran veya az yağlı yoğurt
- 75 ml doğal yağ (Örn. Çekilmiş fındık yağı veya yumuşak zeytin yağı)
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1½ çay kaşığı sirke
- 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Krem peynir kaplaması için
- 300 g light krem peynir
- 75 g tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 3½ yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori255 kcal326.92%
- Yağ13.80 g17.69%
- Doymuş Yağ8.10 g2.95%
- Karbonhidrat23.40 g8.51%
- Şekerden gelen4.00 g1.45%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein9.20 g18.4%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Unu, karbonatı ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı bir karıştırma kasesinde özdeşleşene kadar karıştırın.
Yumurtayı, ayranı, yağı ve vanilyayı yumuşayana kadar çırpın ve ardından un karışımına ilave edin. Ardından, kalın bir kek hamuru elde edinceye kadar hepsini iyice karıştırın.
Kakao ve gıda boyasını karıtırın ve ardından bunu kek hamuruna ilave edin. İyice karıştırın ve tüm karışımın hoş bir kızıl renk aldığından emin olun!
Son olarak sirkeyi ekledikten sonra iyice karıştırın ve bekletmeden karışımı kek kalıbının 8 gözüne paylaştırın.
Dokunduğunuzda elastik bir his verene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerini süslemeden tamamen soğumasını bekleyin.
Krem peynir kaplaması
Krem peynir ile tereyağını pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Vanilyayı ve Splenda Granül’ü ilave edin. Bir çatal veya kaşıkla çırparak kaplamanızı hazırlayın.
Cupcake’lerin üzerini kaplayın. Kaplamayı düz veya yıldız uç taktığınız bir sıkma torbasıyla dökebilir veya normal şekilde döktükten sonra bıçağın sırtıyla düzeltebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler