Kızılcıklı Cevizli Muffin

Kızılcıklı Cevizli Muffin

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Pişirme Süresi25 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori210
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 180 g un
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • ½ çay kaşığı tarçın
    • 160 ml ayran
    • 56 g tereyağı, erimiş
    • 2 büyük yumurta
    • 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    • 30 g dövülmüş ceviz
    • 75 g doğranmış taze veya donmuş kızılcık
    • 30 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori210 kcal269.23%
    • Yağ10.00 g12.82%
    • Doymuş Yağ4.50 g1.64%
    • Karbonhidrat24.00 g8.73%
    • Şekerden gelen5.00 g1.82%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.80 g0.29%

    Yapılışı

    1

    Fırını 190°C’ye ısıtın. 12’li muffin kalıbının 8 tanesini tereyağı aromalı pişirme yağı püskürterek yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.

    2

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tarçını orta büyüklükte bir karıştırma kabında karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.

    3

    Ayranı, erimiş tereyağını, yumurtaları ve portakal kabuğunu küçük bir karıştırma kasesinde karıştırın. Bunu un karışımına ilave edin. Özdeşleşmesi için nazikçe karıştırın. Cevizleri ve kızılcıkları ekledikten sonra özleşene kadar karıştırın.

    4

    Karışımı 8 muffin kalıbına dökün. 190°C’ye ısıtılmış fırında 20 ila 25 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up