Unu bir kasede elekten geçirin. Ardından karışımı ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirin. Un, ekmek kırıntılarıyla özdeştiğinde Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ilave edin. Unun ortasında bir kuyu oluşturun ve yumurtayı ilave edin. Karıştırılamayacak kadar koyu kıvama gelene kadar yumurtayı yavaşça unla karıştırın. Bir miktar süt ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş süt ekleyerek yoğurun.
Küçük Krep
Küçük Krep
- Servis12 adet
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi2 dk
- Toplam Süre12 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 110 g kendinden kabaran un
- 25 g %60 sos, soğumuş
- 1 yumurta
- 150 ml yağsız süt
- 25 g %60 sos
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
Yapılışı
1
2
Bir teflon kızartma tavasını ısıtın. Yemek kaşığıyla hamurları tavaya dökün (bu işlemi partiler halinde yapmanız gerekir). Krepleri 1-2 dakika veya yüzeyde kabarcıkları oluşana kadar pişirin ve ardından tersini çevirin. Servis yapmaya hazır olana kadar sıcak tutun.
3
Reçel, bal vb. sevdiğiniz bir şeyle servis edebilirsiniz.
İpucu 1
Bu krepleri mümkünse taze tüketin, ancak yenmeyen krep kalırsa folyoya sarın ve sıcak bir fırında yaklaşık 10 dakika ısıtın.
İpucu 2
Splenda Ahududu Reçeli ile servis etmeye ne dersiniz?
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler