Fırını 180°C’ye ısıtın. 28 x 34 cm’lik bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.
Limonlu Atıştırmalık
Limonlu Atıştırmalık
- Servis5 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi17 dk
- Toplam Süre37 dk
- Kalori60
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Atıştırmalık
- 5 yumurtanın beyazı
- 1½ çay kaşığı vanilya özü
- 1 tutam tuz
- 8 g SPLENDA® Granül
Limonlu dolgu
- 120 ml taze portakal suyu
- 60 ml taze limon suyu
- 4 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori60 kcal76.92%
- Yağ1.00 g1.28%
- Doymuş Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat8.00 g2.91%
- Şekerden gelen5.00 g1.82%
- Lif0.00 g0%
- Protein4.00 g8%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Atıştırmalıklar
Yumurta beyazını orta büyüklükteki bir karıştırma kabına alın. Bir elektrikli mikserle yüksek devirde veya metal çırpıcı yardımıyla köpürene kadar çırpın.
SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, vanilyayı ve tuzu ekleyin. Orta sertlikte bir karışım elde edinceye kadar (mikserle yaklaşık 20 – 30 saniye) yüksek devirde karıştırın.
Yumurta beyazı karışımını hazırladığınız fırın tepsisi üzerine yemek kaşığıyla bezeler halinde dökün. 180°C’ye ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika veya kızarana kadar pişirin. Ardından fırından çıkarın. Ardından soğumaya bırakın..
Dolgu
SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve yumurta sarısını küçük bir karıştırma kasesinde karıştırın. İyice karıştırın. Yumurta sarısı karışımına portakal suyunu ilave edin. İyice karıştırın. Mısır nişastasını ilave edin. İyice karıştırın. Karışımı küçük bir sos tavasına alın. Koyulaşana kadar (yaklaşık 2 dakika) orta sıcaklıkta sık sık karıştırarak pişirin. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar soğutun.
Birleştirme
Servis yapmadan hemen önce Atıştırmalıkları dolguyla hazırlayın: 2 adet Atıştırmalık alın ve bir tanesinin alt (düz olan) kısmına ve diğerinin üst kısmına, alt kısımlar birbirine bakacak şekilde dolgu sürün. Kalan Atıştırmalıkları da aynı şekilde hazırlayın.
Atıştırmalıkları çırpılmış krema, bir miktar portakal kabuğu ve bir nane yaprağı ile süsleyin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler