Fırını 180°C’ye ısıtın. 18 cupcake kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin. Bunu bir kenarda bekletin.
Limonlu Haşhaşlı Muffin
Limonlu Haşhaşlı Muffin
- Servis18 muffin
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre35 dk
- Kalori180
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 290 g kek unu
- 50 g şeker
- 17 0 g tuzsuz tereyağı, hafif erimiş
- 35 g yağsız süt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- ¾ çay kaşığı karbonat
- ¼ çay kaşığı tuz
- 180 ml ayran
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 3 yumurta
- 2 çay kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 18 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori180 kcal230.77%
- Yağ9.00 g11.54%
- Doymuş Yağ5.00 g1.82%
- Karbonhidrat20.00 g7.27%
- Şekerden gelen6.00 g2.18%
- Lif1.00 g3.57%
- Protein4.00 g8%
- Tuz0.40 g0.15%
Yapılışı
Kek ununu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, şekeri ve yumuşamış tuzsuz tereyağını geniş bir karıştırma kâsesine koyun. Yalnızca çok küçük tereyağı parçaları kalana kadar, 1 ila 2 dakika veya tereyağı un karışımına nüfuz edinceye kadar orta devirde çırpın.
Yağsız süt, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin. Karışana kadar düşük devirde karıştırın.
Ayranı, limon suyunu, limon kabuğunu, yumurtaları ve özü küçük bir kâsede karıştırın. İyice karıştırın.
Ayran karışımının ⅔’lük kısmını un karışımına ilave edin ve sıvılar un karışımıyla tam olarak karışana kadar orta devirde çırpın. Hamurun görünümü yumuşayıncaya kadar orta-yüksek devirde 45 ila 60 saniye daha çırpın.
Mikserin hızını düşük devire getirin ve kalan sıvı karışımı ilave edin. Tamamen karışıncaya kadar orta devirde çırpın. Haşhaşı ekleyin. Orta devirde 30 saniye daha karıştırın.
Muffin hamurunu hazırladığınız kalıplara dökün. Muffin’leri 180°C’ye ısıttığınız fırında 12 ila 15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler