Limonlu Haşhaşlı Muffin

Limonlu Haşhaşlı Muffin

  • Servis18 muffin
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre35 dk
  • Kalori180
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 290 g kek unu
    • 50 g şeker
    • 17 0 g tuzsuz tereyağı, hafif erimiş
    • 35 g yağsız süt
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • ¾ çay kaşığı karbonat
    • ¼ çay kaşığı tuz
    • 180 ml ayran
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 3 yumurta
    • 2 çay kaşığı vanilya özü
    • 2 yemek kaşığı haşhaş
    • 18 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori180 kcal230.77%
    • Yağ9.00 g11.54%
    • Doymuş Yağ5.00 g1.82%
    • Karbonhidrat20.00 g7.27%
    • Şekerden gelen6.00 g2.18%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein4.00 g8%
    • Tuz0.40 g0.15%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. 18 cupcake kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin. Bunu bir kenarda bekletin.

    2

    Kek ununu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, şekeri ve yumuşamış tuzsuz tereyağını geniş bir karıştırma kâsesine koyun. Yalnızca çok küçük tereyağı parçaları kalana kadar,  1 ila 2 dakika veya tereyağı un karışımına nüfuz edinceye kadar orta devirde çırpın.

    3

    Yağsız süt, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin. Karışana kadar düşük devirde karıştırın.

    4

    Ayranı, limon suyunu, limon kabuğunu, yumurtaları ve özü küçük bir kâsede karıştırın. İyice karıştırın.

    5

    Ayran karışımının ⅔’lük kısmını un karışımına ilave edin ve sıvılar un karışımıyla tam olarak karışana kadar orta devirde çırpın. Hamurun görünümü yumuşayıncaya kadar orta-yüksek devirde 45 ila 60 saniye daha çırpın.

    6

    Mikserin hızını düşük devire getirin ve kalan sıvı karışımı ilave edin. Tamamen karışıncaya kadar orta devirde çırpın. Haşhaşı ekleyin. Orta devirde 30 saniye daha karıştırın.

    7

    Muffin hamurunu hazırladığınız kalıplara dökün. Muffin’leri 180°C’ye ısıttığınız fırında 12 ila 15 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up