Fırını 180°C’ye ısıtın. 25 cm’lik baton kek kalıbını bitkisel yağ püskürterek yağlayın.
Limonlu-Portakallı Cevizli Ekmek
Limonlu-Portakallı Cevizli Ekmek
- Servis12 dilim
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi35 dk
- Soğuma Süresi10 dk
- Toplam Süre1 sa 5 dk
- Kalori220
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 240 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- 160 ml %1 yağlı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1½ çay kaşığı taze rendelenmiş limon kabuğu
- 1½ çay kaşığı taze rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 büyük yumurta
- 112 g tereyağı, erimiş
- 2 çay kaşığı vanilya özü
- 90 g dövülmüş ceviz
- 18 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori220 kcal282.05%
- Yağ14.00 g17.95%
- Doymuş Yağ6.00 g2.18%
- Karbonhidrat20.00 g7.27%
- Şekerden gelen3.00 g1.09%
- Lif1.00 g3.57%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.50 g0.18%
Yapılışı
Unu, kabartma tozunu ve karbonatı bir kâsede karıştırın. Bunu da bir kenarda bekletin.
Ayrı bir kap içinde sütü, limon suyunu ve limon ve portakal kabuğunu karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.
Yumurtaları ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hızı orta devire getirin, erimiş tereyağını ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyin ve tamamen karışana kadar yaklaşık 1 dakika daha çırpın.
Önce un karışımından başlayarak ve son olarak un karışımını ekleyerek un karışımını ve süt karışımını sırayla azar azar ekleyin. Her ekleme sonrasında iyice karışana kadar düşük devirde çırpın. Cevizleri karıştırın. Hamuru hazırladığınız baton şekilli kek kalıbına dökün.
30-35 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kalıptan çıkarmadan bir demir altlık üzerine yerleştirerek 10 dakika soğumasını bekleyin ve ardından kalıptan çıkararak tamamen soğumasını bekleyin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler