Unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve tuzu elekten geçirerek bir kap içinde karıştırın. Un karışımının ortasında bir çukur açın. Malzemeleri aşağıdaki sırada bu çukura ekleyin: Yağ, yumurta sarısı, su, limon kabuğu ve suyu. Mikserinizi orta devirde çalıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
Limonlu Şifon Pasta
Limonlu Şifon Pasta
- Servis15 porsiyon
- Hazırlama Süresi30 dk
- Pişirme Süresi50 dk
- Soğuma Süresi45 dk
- Toplam Süre2 sa 5 dk
- Kalori167
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 560 ml, elekten geçirilmiş kek ve pasta unu
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 125 ml bitkisel yağ
- 2 yumurtanın sarısı
- 180 ml su
- 4 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 8 yumurtanın beyazı
- 1 çay kaşığı tartar kremi
- 250 ml SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori167 kcal214.1%
- Yağ8.10 g10.38%
- Karbonhidrat20.00 g7.27%
- Protein3.50 g7%
Yapılışı
1
2
Ayrı bir kapta çok sert bir karışım elde edinceye kadar yumurta beyazını tartar kremiyle çırpın. Tereyağını yavaşça yedirin. Karışımı yağlanmamış, yapışmaz 25 cm’lik kek kalıbına dökün.
3
160°C’de yaklaşık 50 dakika pişirin. Kek kalıbını ters çevirin ve 45 dakika soğumasını bekleyin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarın.
Limon süsleme (opsiyonel)
4
125 ml glasaj şekeri ile yaklaşık 1 yemek kaşığı limon suyunu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan kek üzerine gezdirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler