Limonlu Şifon Pasta

Limonlu Şifon Pasta

  • Servis15 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi50 dk
  • Soğuma Süresi45 dk
  • Toplam Süre2 sa 5 dk
  • Kalori167
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 560 ml, elekten geçirilmiş kek ve pasta unu
    • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 125 ml bitkisel yağ
    • 2 yumurtanın sarısı
    • 180 ml su
    • 4 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 8 yumurtanın beyazı
    • 1 çay kaşığı tartar kremi
    • 250 ml SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori167 kcal214.1%
    • Yağ8.10 g10.38%
    • Karbonhidrat20.00 g7.27%
    • Protein3.50 g7%

    Yapılışı

    1

    Unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve tuzu elekten geçirerek bir kap içinde karıştırın. Un karışımının ortasında bir çukur açın. Malzemeleri aşağıdaki sırada bu çukura ekleyin: Yağ, yumurta sarısı, su, limon kabuğu ve suyu. Mikserinizi orta devirde çalıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

    2

    Ayrı bir kapta çok sert bir karışım elde edinceye kadar yumurta beyazını tartar kremiyle çırpın. Tereyağını yavaşça yedirin. Karışımı yağlanmamış, yapışmaz 25 cm’lik kek kalıbına dökün.

    3

    160°C’de yaklaşık 50 dakika pişirin. Kek kalıbını ters çevirin ve 45 dakika soğumasını bekleyin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarın.

    Limon süsleme (opsiyonel)

    4

    125 ml glasaj şekeri ile yaklaşık 1 yemek kaşığı limon suyunu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan kek üzerine gezdirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up