Malezya Usulü Fıstıklı Krep

Malezya Usulü Fıstıklı Krep

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori286
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 300 g un
    • 1 çay kaşığı kolay karışan maya
    • 3 yumurta
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Püskürtülebilen ayçiçek yağı
    • 100 g kavrulmuş fıstık
    • 2 yemek kaşığı susam
    • 4 yemek kaşığı light Hindistan cevizi sütü
    • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori286 kcal366.67%
    • Yağ13.00 g16.67%
    • Doymuş Yağ3.00 g1.09%
    • Karbonhidrat33.00 g12%
    • Şekerden gelen3.50 g1.27%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Unu, mayayı, 4 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, yumurtaları ve karbonatı 225 ml sıcak suyla karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Kabarcıklar çıkararak kabarması için yaklaşık 40 dakika bekletin.

    2

    Bir mutfak robotunda kalan 2 yemek kaşığı Splenda Granül’ü, fıstıkları ve susamları hafif nemli bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Nemli bir karışım elde edene kadar Hindistan cevizi ekleyin.

    3

    Bir teflon kızartma tavasını orta sıcaklıkta ısıtın ve iki defa yağlayın. Geniş bir kepçeyi yarısına kadar karışımla doldurarak tavaya dökün. Yaklaşık 18 cm çapına gelene kadar tava etrafında çevirin. Bir dakika kadar pişirdikten sonra tepeleme bir yemek kaşığı fıstık karışımı ilave edin. Krepi ikiye katlayın ve bir dakika kadar daha pişirin. Bir fırın tepsisine yerleştirin, üzerini kapatın ve çok sıcak olmayan bir fırında sıcak tutun.

    4

    Aynı işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın!

    5

    Krepleri sıcak servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up