Mantar ve Çarkıfelek (Passionfruit) Soslu Kuzu Pirzola

Mantar ve Çarkıfelek (Passionfruit) Soslu Kuzu Pirzola

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi25 dk
  • Toplam Süre35 dk
  • Kalori507
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 çay kaşığı zeytinyağı
    • 2 arpacık soğanı, soyulmuş ve doğranmış
    • 1 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
    • 150 g karışık mantar, dilimlenmiş (Örn: Bebek portabella mantarı, istiridye mantarı, kestane mantarı)
    • 125 ml kırmızı şarap ½ yemek kaşığı un
    • 125 ml et suyu
    • 2 büyük çarkıfelek (passionfruit) meyvesinin suyu, çekirdekleri alınmış
    • 1-2 kuzu kaburga, 8 pirzolalı
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori507 kcal650%
    • Yağ41.50 g53.21%
    • Doymuş Yağ19.60 g7.13%
    • Karbonhidrat4.30 g1.56%
    • Şekerden gelen1.30 g0.47%
    • Lif0.70 g2.5%
    • Protein24.00 g48%
    • Tuz0.60 g0.22%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.

    2

    Yağı kızıncaya kadar tavada orta sıcaklıkta ısıtın.

    3

    Arpacık soğanlarını, sarımsağı ve mantarları ilave edin ve arada sırada karıştırarak 5 dakika veya mantarların suyu çıkana ve buharlaşana kadar pişirin.

    4

    Şarap ilave edin ve 2 dakika kaynamasını bekleyin.

    5

    Un ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin.

    6

    Et suyunu, çarkıfelek (passionfruit) meyvesi suyunu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

    7

    Kıvam alana ve ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Kuzuyu pişirmek için bir kızartma tavasını kızıncaya kadar ısıtın ve kuzuları her tarafı kızarıncaya kadar 3-4 dakika kızartın.

    8

    Bir fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika pişirin.

    9

    Pirzolaları kesmeye başlamadan önce 5 dakika dinlendirin ve sıcak sosla servis edin.

    Servis boyutu: 270 g

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up