Fırını 200°C’ye ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Meyve Rulosu
Meyve Rulosu
- Servis18 dilim
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi35 dk
- Toplam Süre45 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Dolgu
- 130 g (1 kap) kuru üzüm
- 160 g ( 1 kap) sarı kuru üzüm
- 240 ml (½ kap) su veya tatlandırılmamış elma suyu
Hamur
- 125 g light krem peynir
- 120 g (1 kap) kendinden kabaran un
- 120 g (1 kap) kendinden kabaran kepek unu
- ½ çay kaşığı toz tarçın
- 120 ml (½ kap) az yağlı süt
- 100 g (½ kap) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Yağ2.00 g2.56%
- Doymuş Yağ1.00 g0.36%
- Karbonhidrat26.00 g9.45%
- Şekerden gelen15.00 g5.45%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein3.00 g6%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Dolgu
Dolgu malzemelerini mikrodalga fırında kullanıma uygun bir kap içinde karıştırın. Üzerine streç filmle sarın ve mikrodalga fırında yüksek devirde (%100 güçte) 5 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
Hamur
Krem peyniri Splenda Granül Tatlandırıcı ile çırpın. Un ve tarçın üzerine yoğurma kıvamında bir hamur elde edecek şekilde süt ekleyin (belirtilenden daha fazla süt gerekli olabilir).
Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve bir oklava yardımıyla yaklaşık 35 cm × 25 cm’lik bir kare şeklinde açın. Açılan hamurun uzun kenarına meyve dolgu malzemesini dökün ve ardından hamuru dikkatlice rulo halinde katlayın. Meyveli Ruloyu hazırladığınız fırın tepsisine alın ve rulonun üzerine aralarında 1 cm’lik boşluk olacak şekilde bıçakla yarıklar açın.
25-30 dakika veya üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Soğumasını bekledikten sonra Meyveli Rulo’yu açtığınız kesikleri takip ederek dilimleyin.
İpucu
Meyvelerin pişirilmesi için mikrodalga fırın kullanmıyorsanız meyveleri bir sos tavasında 5 dakika pişirip soğumasını bekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, meyveleri bir gece suda bekletebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler