Meyveli Çay Saati Keki

Meyveli Çay Saati Keki

  • Servis12 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Bekleme Süresi30 dk
  • Fırınlama Süresi45 dk
  • Dinlendirme Süresi10 dk
  • Toplam Süre1 sa 35 dk
  • Kalori177
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 200 g suda bekletilmemiş kuru kayısı, dilimlenmiş
    • 2 parça zencefil kökü, yıkanmış ve ince kıyılmış
    • 50 g kuru üzüm
    • 300 ml portakal suyu
    • ½ çay kaşığı bitkisel yağ/ayçiçek yağı
    • 225 g kendinden kabaran un
    • 2 çırpılmış yumurta
    • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori177 kcal226.92%
    • Yağ1.40 g1.79%
    • Doymuş Yağ0.40 g0.15%
    • Karbonhidrat36.00 g13.09%
    • Şekerden gelen19.00 g6.91%
    • Protein3.90 g7.8%
    • Tuz0.06 g0.02%

    Yapılışı

    1

    Kayısıları, zencefil kökünü, kuru üzümleri ve portakal suyunu karıştırın ve aromaların özdeşleşmesi için 30 dakika bu şekilde bekletin.

    2

    900 g’lık rulo kek kalıbını yağlayın ve tabanına yapışmaz pişirme kağıdı yerleştirin.

    3

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    4

    Unu geniş bir kasede elekten geçirin ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.

    5

    Yumurtaları kayısı karışımına ilave edin. Unun ortasında bir kuyu oluşturun ve kayısı karışımını azar azar buraya dökerek karışımı hamur haline getirin.

    6

    Kek kalıbına dökün ve 45 dakika veya kızarana ve ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

    7

    Demir altlık üzerinde soğumaya bırakmadan önce kek kalıbı içinde 10 dakika dinlendirin.

    8

    Dilimleyerek servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up