Meyveli Pankek

Meyveli Pankek

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Kalori424
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 yumurta sarısı
    • 125 g tuzsuz tereyağı
    • 100 ml süt
    • 125 g taze yaban mersini
    • 200 ml yoğurt (isteğe bağlı)
    • 100 g sade un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Kızartmak için biraz sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori424 kcal543.59%
    • Yağ33.00 g42.31%
    • Doymuş Yağ19.00 g6.91%
    • Karbonhidrat20.50 g7.45%
    • Şekerden gelen4.50 g1.64%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    Tereyağını küçük bir tencerede hafif ateşte eritip üzerine süt ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra 2 yumurta sarısını ilave edin.

    2

    Un, kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı Splenda Granül’ü geniş bir kâseye koyun. Süt karışımını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için iyice çırpın. Ardından yaban mersini ekleyin.

    3

    Yumurta aklarını sertleşene kadar çırpın ve hamurun üzerine kaşıkla ekleyin. Büyük bir metal kaşıkla hafifçe karıştırarak hamurla iyice karışmasını sağlayın.

    4

    Bir tavada biraz yağ ile altın rengine gelene kadar kızartın; pankekleriniz hazır! Üzerine Splenda Granül serpin ve biraz yoğurtla servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up