Tereyağını küçük bir tencerede hafif ateşte eritip üzerine süt ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra 2 yumurta sarısını ilave edin.
Meyveli Pankek
Meyveli Pankek
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi15 dk
- Kalori424
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 yumurta sarısı
- 125 g tuzsuz tereyağı
- 100 ml süt
- 125 g taze yaban mersini
- 200 ml yoğurt (isteğe bağlı)
- 100 g sade un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Kızartmak için biraz sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori424 kcal543.59%
- Yağ33.00 g42.31%
- Doymuş Yağ19.00 g6.91%
- Karbonhidrat20.50 g7.45%
- Şekerden gelen4.50 g1.64%
- Tuz0.70 g0.25%
Yapılışı
1
2
Un, kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı Splenda Granül’ü geniş bir kâseye koyun. Süt karışımını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için iyice çırpın. Ardından yaban mersini ekleyin.
3
Yumurta aklarını sertleşene kadar çırpın ve hamurun üzerine kaşıkla ekleyin. Büyük bir metal kaşıkla hafifçe karıştırarak hamurla iyice karışmasını sağlayın.
4
Bir tavada biraz yağ ile altın rengine gelene kadar kızartın; pankekleriniz hazır! Üzerine Splenda Granül serpin ve biraz yoğurtla servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler