Küçük bir sos tavasında suyu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve limon suyunu karıştırın. Kaynamaya bırakın ve kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha bekleyin. Yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.
Meyveli Sorbe
Meyveli Sorbe
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi25 dk
- Donma Süresi4 sa
- Toplam Süre4 sa 25 dk
- Kalori65
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 160 ml su
- 4 çay kaşığı limon suyu
- 160 ml SPLENDA® Granül
Kavunlu veya ananaslı sorbe için
- 1 adet orta büyüklükte tatlı ve sulu kavun, kantalup veya ananas
Ahududulu sorbe için
- 1 L taze veya dondurulmuş ahududu
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori65 kcal83.33%
- Yağ0.20 g0.26%
- Karbonhidrat17.00 g6.18%
- Protein0.70 g1.4%
Yapılışı
Kavunlu veya ananaslı sorbe için
Meyve kabuklarını ve çekirdeklerini alın. Meyveyi mutfak robotu veya miksere koyun ve pürüzsüz kıvamda püre haline getirin. (625-750 ml’lik püre elde etmeniz gerekir.)
Ahududulu sorbe için
Meyveyi mutfak robotu veya miksere koyun ve püre haline getirin. Çekirdeklerini ayırmak için bastırarak elekten geçirin.
Splenda karışımını ekleyin ve homojen şekilde karıştırın.
Karışımı 20 × 20 × 5 cm’lik metal tencereye dökün.
En az 4 saat veya bir gece derin dondurucuda bekletin. Daha uzun saklayacaksanız tencerenin kapağını kapatın.
Servis etmeden önce hafifçe yumuşaması için yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tatlıların üzerine ekleyerek de servis edebilirsiniz.
Not
Dondurma makineniz varsa makinenizin üreticisi tarafından verilen talimatları takip edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler