Meyveli Sorbe

Meyveli Sorbe

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi25 dk
  • Donma Süresi4 sa
  • Toplam Süre4 sa 25 dk
  • Kalori65
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 160 ml su
    • 4 çay kaşığı limon suyu
    • 160 ml SPLENDA® Granül

    Kavunlu veya ananaslı sorbe için

    • 1 adet orta büyüklükte tatlı ve sulu kavun, kantalup veya ananas

    Ahududulu sorbe için

    • 1 L taze veya dondurulmuş ahududu


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori65 kcal83.33%
    • Yağ0.20 g0.26%
    • Karbonhidrat17.00 g6.18%
    • Protein0.70 g1.4%

    Yapılışı

    1

    Küçük bir sos tavasında suyu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve limon suyunu karıştırın. Kaynamaya bırakın ve kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha bekleyin. Yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

    Kavunlu veya ananaslı sorbe için

    2

    Meyve kabuklarını ve çekirdeklerini alın. Meyveyi mutfak robotu veya miksere koyun ve pürüzsüz kıvamda püre haline getirin. (625-750 ml’lik püre elde etmeniz gerekir.)

    Ahududulu sorbe için

    3

    Meyveyi mutfak robotu veya miksere koyun ve püre haline getirin. Çekirdeklerini ayırmak için bastırarak elekten geçirin.

    4

    Splenda karışımını ekleyin ve homojen şekilde karıştırın.

    5

    Karışımı 20 × 20 × 5 cm’lik metal tencereye dökün.

    6

    En az 4 saat veya bir gece derin dondurucuda bekletin. Daha uzun saklayacaksanız tencerenin kapağını kapatın.

    7

    Servis etmeden önce hafifçe yumuşaması için yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tatlıların üzerine ekleyerek de servis edebilirsiniz.

    Not
    Dondurma makineniz varsa makinenizin üreticisi tarafından verilen talimatları takip edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up