Geniş ve çok derin olmayan kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin.
Mısır Gevrekli Kek
Mısır Gevrekli Kek
- Servis8 dilim (8 kişilik)
- Hazırlama Süresi15 dk
- Fırınlama Süresi35 dk
- Toplam Süre50 dk
- Kalori245
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 1 yumurta
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (85 g)
- ½ su bardağı light yoğurt (140 g)
- ½ su bardağı light süt (140 g)
- ½ su bardağı mısır unu (70 g)
- 1 su bardağı beyaz un (130 g)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ¼ çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bardağı mısır gevreği (100 g)
- 25 çay kaşığı Splenda Granül (12 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori245 kcal314.1%
- Yağ9.88 g12.67%
- Karbonhidrat31.13 g11.32%
- Lif1.45 g5.18%
- Protein5.38 g10.76%
Yapılışı
1
2
Bir karıştırma kabında yumurta ve Splenda Granül’ü mikserle çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, yoğurt ve light süt ekleyip biraz daha çırpın. Daha sonra kuru malzemeler; mısır unu, beyaz un, tuz, karbonat ve kabartma tozu da ekleyin ve tekrar biraz daha çırpın. Karışımın üzerine son olarak 2 su bardağı mısır gevreği ilave edin ve spatula ile karıştırın.
3
Kek hamurunu kek kalıbına yayın ve üzerine kalan ½ su bardağı mısır gevreğini serpin.
4
Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika bekletin.
Splenda Granül ile hazırlanan Mısır Gevrekli Kek hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 300 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül