Mısır Gevrekli Kek

Mısır Gevrekli Kek

  • Servis8 dilim (8 kişilik)
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Fırınlama Süresi35 dk
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori245
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 1 yumurta
    • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (85 g)
    • ½ su bardağı light yoğurt (140 g)
    • ½ su bardağı light süt (140 g)
    • ½ su bardağı mısır unu (70 g)
    • 1 su bardağı beyaz un (130 g)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • ¼ çay kaşığı karbonat
    • 2,5 su bardağı mısır gevreği (100 g)
    • 25 çay kaşığı Splenda Granül (12 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori245 kcal314.1%
    • Yağ9.88 g12.67%
    • Karbonhidrat31.13 g11.32%
    • Lif1.45 g5.18%
    • Protein5.38 g10.76%

    Yapılışı

    1

    Geniş ve çok derin olmayan kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin.

    2

    Bir karıştırma kabında yumurta ve Splenda Granül’ü mikserle çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, yoğurt ve light süt ekleyip biraz daha çırpın. Daha sonra kuru malzemeler; mısır unu, beyaz un, tuz, karbonat ve kabartma tozu da ekleyin ve tekrar biraz daha çırpın. Karışımın üzerine son olarak 2 su bardağı mısır gevreği ilave edin ve spatula ile karıştırın.

    3

    Kek hamurunu kek kalıbına yayın ve üzerine kalan ½ su bardağı mısır gevreğini serpin.

    4

    Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika bekletin.

    Splenda Granül ile hazırlanan Mısır Gevrekli Kek hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 300 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up