Bir kaba aldığınız nişastayı üzerine bir miktar süt ekleyerek açın.
Muhallebi
Muhallebi
- Servis4 porsiyon
- Toplam Süre20 dk
- Kalori180
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 L light süt (4 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı nişasta (32 g)
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin / Hindistan cevizi yağı (14 g)
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 12 dolu çay kaşığı (tepeleme) SPLENDA® Granül (12 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori180 kcal230.77%
- Yağ6.45 g8.27%
- Karbonhidrat22.20 g8.07%
- Lif0.00 g0%
- Protein16.07 g32.14%
Yapılışı
1
2
Arta kalan sütü, nişastalı süt karışımını ve Splenda Granül’ü bir tencereye koyun ve orta ateşte karıştırırarak pişirin.
3
Kaynayan muhallebiyi kısık ateşe alıp içine gül suyu ve tereyağı ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırın ve ateşten alın.
4
Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
5
Servise hazır olan muhallebinizin üzerini fındık, ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 240 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler