Muz Cipsli Çubuklar

Muz Cipsli Çubuklar

  • Servis20 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Fırınlama Süresi30 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori82
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 250 ml un
    • 125 ml çabuk pişen yulaf ezmesi
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • ½ çay kaşığı tarçın
    • 60 ml margarin (yumuşamış)
    • 1 yumurta
    • ½ çay kaşığı vanilya
    • 250 ml ezilmiş olgun muz
    • 75 ml yarı tatlı çikolata cipsleri
    • ¼ çay kaşığı tuz
    • 125 ml SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori82 kcal105.13%
    • Yağ3.70 g4.74%
    • Karbonhidrat11.20 g4.07%
    • Protein1.50 g3%

    Yapılışı

    1

    Unu, yulafı, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın ve karışımı bir kenarda bekletin.

    2

    Ayrı bir kapta margarini pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın. Muzu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin ve 1 dakika çırpın. Un karışımını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Muz ciplerini karıştırın.

    3

    Karışımı yağlanan, 20 cm’lik kare pişirme tepsisine eşit şekilde dökün. 180°C’de 25 – 30 dakika veya piştiğini kontrol etmek için ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın. Çubuklar halinde kesin.

    İsteğe bağlı
    İsterseniz pişirmeden önce üzerine ilave yulaf ezmesi serpiştirebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up