Muzlu Magnolia

Muzlu Magnolia

  • Servis4 kişilik
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Bekleme Süresi3 sa
  • Toplam Süre3 sa 45 dk
  • Kalori201
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 25 g un (1 tepeleme çorba kaşığı)
    • 1 yumurta sarısı
    • 250 ml light süt
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı (5 g)
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • ½ paket light krema (100 g)
    • 15 çay kaşığı Splenda Granül (7 g)

    Arası ve üzeri için

    • 1 paket şekersiz bisküvi (73 g)
    • 2 orta boy muz


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori201 kcal257.69%
    • Yağ8.93 g11.45%
    • Karbonhidrat39.94 g14.52%
    • Lif2.38 g8.5%
    • Protein6.53 g13.06%

    Yapılışı

    1

    Orta boy bir sos tenceresine süt, un, Splenda Granül ve yumurta sarısı koyup bir çırpma teli ile orta ateşte sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine vanilya özütü ile tereyağı ekleyin.

    2

    Karışımı başka bir kâseye alın ve mikserle 4-5 dakika çırparak hem soğumasını hem de kabarmasını sağlayın. Daha sonra bu muhallebiyi iyice soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

    3

    Başka bir kâsede light kremayı mikserle çırparak iyice kabarmasını sağlayın.

    4

    Soğuyan muhallebinin üzerine kremayı ekleyin ve bir spatula ile katlaya katlaya birbirlerine karışması sağlayın. Kremalı muhallebi böylece hazırlanmış olur.

    5

    Bir poşetin içerisinde ya da rondoda bisküvileri hafif iri taneler olacak şekilde parçalayın. Muzları dilimleyin.

    6

    Servis kâsesinin yarısına gelecek şekilde kremalı muhallebinin bir kısmını koyun ve üzerine bisküvilerin yarısını ekleyin. Kâsenin kenarlarına ve ortasına muz dilimleri yerleştirin. Muhallebinin geri kalanını ekleyin ve son olarak üzerine bisküvileri serpin.

    7

    Soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletin.

    Splenda Granül ile yapılan Muzlu Magnolia hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 262 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up