Pişirme İpuçları
Kendi tariflerinizde şeker yerine Splenda Granül Tatlandırıcı kullanmanız için burada bazı yararlı bilgiler verilmiştir.
Splenda Granül, sevdiğiniz tarifleri şekerden gelen kalorilerden korkmadan dilediğiniz gibi pişirmeniz için mükemmel bir yöntem sunar.
Tatlı ve hamur işi yaparken Splenda Tatlandırıcıyı tariflerinize uyarlamanız için bu ipuçlarını kullanabilirsiniz.
1. Splenda Tatlandırıcı ne zaman kullanılır
Splenda Granülün bir kaşığı standart şekerin bir kaşığı ile tamamen aynı ölçüde ve tattadır ve kaynatılan meyveler, soslar, sıcak içeceklerle ve şeker kullandığınız her tarifte gerçekten mükemmel sonuçlar verir.
2. Malzemelerin Oranları
Şeker birçok tarifte sonuca hacim kazandırır. Şeker yerine Splenda Granül kullandığınızda hacimde görece bir miktar azalma fark edersiniz.
3. Splenda Tatlandırıcının Karıştırılması
Splenda Granülü bir tarifte başarılı şekilde kullanmak için şu üç yöntemden birini izlemelisiniz:
- Diğer kuru malzemelerle iyice karıştırın
- Sıvı içinde çözün
-
Tereyağ veya diğer yağlarla krema haline getirin
4. Elekten Geçirmeyin
Splenda Granül şeker granüllerinden farklı olduğu için şeker gibi elekten geçirilemez.
Tarifte kuru malzemeleri elekten geçirmeniz gerektiği yazıyorsa ihtiyacınız olan Splenda Granül miktarını ölçün ve bunu diğer malzemeleri elekten geçirdikten sonra ilave edin. Bir kaşık Splenda Granülün bir kaşık şekerle bire bir aynı tada sahip olduğunu (ancak ağırlığının çok daha düşük olduğunu) unutmayın.
5. Krema Yöntemi
Tarifinizde tereyağı, Splenda Granül ve yumurta vb. malzemelerle krema oluşturmanız gerektiği yazıyorsa daha fazla kabarması ve daha pürüzsüz bir doku için karışıma daha fazla hava girmesini sağlamak üzere malzemeleri bir miktar daha uzun süre çırpmanız gerekebilir.
6. Esmerleşme
Splenda Granül ile hazırlanan tatlılar ve hamur işleri şeker kullanılarak hazırlananlar gibi kahverengileşmez. Hafif kahverengi bir renk elde etmek istiyorsanız önerilen pişme süresinin bitimine 2 – 3 dakika kala üzerine az miktarda yumurta beyazı, süt veya bal sürün.
7. Pişirme Süresi
Tatlınızı veya hamur işinizi önerilen pişirme süresinin bitimine 7 – 10 dakika (bisküviler için 1 – 2 dakika) kala kontrol edin, çünkü bazı tarifler Splenda Granül ile çok daha kısa sürede pişmektedir. Ayrıca, daha güvenilir olduğundan ve size orta kısmın pişip pişmediğini göstereceğinden test etmek için kürdan batırma yöntemini de kullanabilirsiniz (kürdanı çıkardığınızda üzerinde bir şey olmamalıdır).
8. Kıvam
Splenda Granül, şekere kıyasla daha fazla sıvı emecektir, bu nedenle karışımın çok kuru olduğunu düşünüyorsanız pastalarınıza ve hamur işlerinize ekstra yağsız veya yarım yağlı süt, meyve suyu veya su eklemeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, sünger kek yapıyorsanız karışımın damlama kıvamında olması, yani karıştırıldıktan sonra kaşık, karışımdan çekildiğinde karışımın 3 saniye içinde kolayca damlayabilmesi gerekir. Bu kıvama gelmediyse 2 – 3 yemek kaşığı sıvı ilave ederek tekrar karıştırın.
Kurutulmuş meyveler kullanırken daha ıslak bir sonuç elde etmek için karışımınıza ilave etmeden önce meyvelerinizi 20 dakika kadar sıvı (ör. meyve suyu, süt, çay, su) içinde bekletmeyi deneyin.
9. Saklama
Splenda Granül ile hazırlanan tatlılar ve hamur işleri buzdolabında hava geçirmez bir kap içinde saklanması durumunda şekere kıyasla daha uzun süre bozulmadan saklanabilir. Ayrıca, birçoğunu daha uzun süre saklamak için dondurabilirsiniz.
10. Pasta pişirme ipuçları
Hacmi artırmak için her 8 yemek kaşığı Splenda Granül için 50g yağsız süt tozu (elekten geçirilmiş) ve ½ çay kaşığı sodyum bikarbonat (soda) eklemeyi deneyin. Bunları kuru malzemelere ekleyin. Ya da tarifte yazılanları uygulayın.
Kekli pasta ve Krema Yöntemi kullanılan diğer tariflerde (bkz. İpucu 5) şu değişikliği gerçekleştirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz:
Yumurtaların sarılarını ayırın ve beyazını normal şekilde ekleyin. Diğer tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra karışımın damlama kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin ve gerekirse bir miktar daha sıvı (ör. yağsız süt veya su) ilave edin. Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve ardından nazikçe karışıma yedirin. Tarifinize uygun olarak pişirin.
Splenda Granül tüm malzemelerin tek bir seferde, genellikle elektrikli mikser kullanılarak karıştırıldığı hepsi bir arada pasta yönteminde şekerle aynı kolaylıkta ve hızda kullanılır.