Portakal Graten

Portakal Graten

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi25 dk
  • Pişirme Süresi15 dk
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori182
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 8 portakal (soyulmuş)
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 1 portakalın suyu
    • 2 yemek kaşığı az yağlı krema
    • 3 yumurtanın beyazı
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori182 kcal233.33%
    • Yağ4.80 g6.15%
    • Karbonhidrat25.00 g9.09%
    • Protein9.20 g18.4%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın.

    2

    Soyduğunuz portakalları küçük parçalara bölün. Beyaz kabukları tamamen temizlediğinizden emin olun.

    3

    Portakal parçalarını bir borcama alın ve üzerine 1 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı serpin.

    4

    Yumurta sarılarını ve kalan Splenda Granül Tatlandırıcı’yı bir salata kâsesine alın.

    5

    Karışımı çırpın ve ardından portakal suyunu ve peşinden kremayı yavaşça ekleyin.

    6

    Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sertleşinceye kadar çırpın. Yumurta beyazlarını nazik bir şekilde portakal suyu karışımına yedirin.

    7

    Karışımı portakal parçalarının üzerine dökün ve 15 dakika pişirin.

    8

    Bekletmeden servis yapın.

    İpucu
    Portakal yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up