Fırını 180°C’ye ısıtın.
Portakal Graten
Portakal Graten
- Servis6 porsiyon
- Hazırlama Süresi25 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori182
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 8 portakal (soyulmuş)
- 4 yumurtanın sarısı
- 1 portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı az yağlı krema
- 3 yumurtanın beyazı
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori182 kcal233.33%
- Yağ4.80 g6.15%
- Karbonhidrat25.00 g9.09%
- Protein9.20 g18.4%
Yapılışı
1
2
Soyduğunuz portakalları küçük parçalara bölün. Beyaz kabukları tamamen temizlediğinizden emin olun.
3
Portakal parçalarını bir borcama alın ve üzerine 1 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı serpin.
4
Yumurta sarılarını ve kalan Splenda Granül Tatlandırıcı’yı bir salata kâsesine alın.
5
Karışımı çırpın ve ardından portakal suyunu ve peşinden kremayı yavaşça ekleyin.
6
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sertleşinceye kadar çırpın. Yumurta beyazlarını nazik bir şekilde portakal suyu karışımına yedirin.
7
Karışımı portakal parçalarının üzerine dökün ve 15 dakika pişirin.
8
Bekletmeden servis yapın.
İpucu
Portakal yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler