Bir mutfak robotunda unu, Splenda Granül Tatlandırıcıyı, mısır nişastasını, portakal kabuğunu ve tuzu karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Portakallı Bademli Kurabiye
Portakallı Bademli Kurabiye
- Servis54 kurabiye
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre35 dk
- Kalori57
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 375 ml un
- 125 ml mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
- ½ çay kaşığı tuz
- 250 ml tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 3 büyük yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 yumurtanın beyazı
- 80 ml badem (Dilimlenmiş)
- 160 ml SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori57 kcal73.08%
- Yağ4.00 g5.13%
- Doymuş Yağ2.30 g0.84%
- Karbonhidrat4.30 g1.56%
- Şekerden gelen0.00 g0%
- Protein0.70 g1.4%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
1
2
Hamuru ikiye bölerek 4’er cm çapında toplar oluşturun, bunları plastik poşetlere sararak katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin veya dondurun ve hazırlamak istediğinizde buzdolabında çözdürün.
3
Fırını 180°C’ye ısıtın ve fırın tepsisine bir pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru 7 mm’lik kurabiyelere bölün ve bunları hazırladığınız pişirme tepsisine dizin. Yumurta beyazını hafifçe çırparak fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Her kurabiye üzerine birkaç badem parçası serpiştirin.
4
Yaklaşık 15 dakika -bademler kızarıncaya kadar- pişirin ve ardından soğumaya bırakın.
5
Hava geçirmez kaplarda 5 güne kadar saklayabilir veya dondurarak 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler