Portakallı Haşhaşlı Kek

Portakallı Haşhaşlı Kek

  • Servis12 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi40 dk
  • Bekleme Süresi10 dk
  • Toplam Süre1 sa
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 125 g light krem peynir
    • 3 yumurta
    • 2 portakal kabuğunun rendesi
    • 240 ml (½ kap) portakal suyu
    • 180 g (1½ kap) kendinden kabaran un
    • 2 yemek kaşığı haşhaş
    • 200 g (1 kap) SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Yağ4.00 g5.13%
    • Doymuş Yağ2.00 g0.73%
    • Karbonhidrat16.00 g5.82%
    • Şekerden gelen1.00 g0.36%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.40 g0.15%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. 9 cm × 19 cm’lik baton şekilli kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin.

    2

    Krem peynir ile ½ kap Splenda Granül Tatlandırıcı’yı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde iyice çırpın. Portakal kabuğunu, portakal suyunu, unu ve haşhaşı ekleyin.

    3

    Karışımı kalıba alın. 40 dakika veya pişene kadar pişirin. Fırından alın.

    4

    Ayrı bir kapta kalan portakal suyunu Splenda Granül Tatlandırıcı’yla karıştırın. Bu karışımı kekin üstüne dökün.

    5

    Kalıptan almadan önce soğuması için 10 dakika bekletin.

    İpuçları

    • Herhangi bir narenciye suyunu kullanabilirsiniz.
    • Haşhaş süpermarketlerde satılmaktadır.
    • Bu keki buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
    • Tüm keki 12 parçaya kesebilir ve tamamen soğuduktan sonra dondurabilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up