Fırını 180°C’ye ısıtın. 9 cm × 19 cm’lik baton şekilli kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin.
Portakallı Haşhaşlı Kek
Portakallı Haşhaşlı Kek
- Servis12 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi40 dk
- Bekleme Süresi10 dk
- Toplam Süre1 sa
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 125 g light krem peynir
- 3 yumurta
- 2 portakal kabuğunun rendesi
- 240 ml (½ kap) portakal suyu
- 180 g (1½ kap) kendinden kabaran un
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 200 g (1 kap) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Yağ4.00 g5.13%
- Doymuş Yağ2.00 g0.73%
- Karbonhidrat16.00 g5.82%
- Şekerden gelen1.00 g0.36%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.40 g0.15%
Yapılışı
1
2
Krem peynir ile ½ kap Splenda Granül Tatlandırıcı’yı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde iyice çırpın. Portakal kabuğunu, portakal suyunu, unu ve haşhaşı ekleyin.
3
Karışımı kalıba alın. 40 dakika veya pişene kadar pişirin. Fırından alın.
4
Ayrı bir kapta kalan portakal suyunu Splenda Granül Tatlandırıcı’yla karıştırın. Bu karışımı kekin üstüne dökün.
5
Kalıptan almadan önce soğuması için 10 dakika bekletin.
İpuçları
- Herhangi bir narenciye suyunu kullanabilirsiniz.
- Haşhaş süpermarketlerde satılmaktadır.
- Bu keki buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
- Tüm keki 12 parçaya kesebilir ve tamamen soğuduktan sonra dondurabilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler