Fırını 180°C’ye ısıtın. 9 cm × 19 cm’lik baton şekilli kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin.
Portakallı Haşhaşlı Kek
Portakallı Haşhaşlı Kek
- Servis12 porsiyon
 - Hazırlama Süresi10 dk
 - Pişirme Süresi40 dk
 - Bekleme Süresi10 dk
 - Toplam Süre1 sa
 - Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
 
Malzemeler
- 125 g light krem peynir
 - 3 yumurta
 - 2 portakal kabuğunun rendesi
 - 240 ml (½ kap) portakal suyu
 - 180 g (1½ kap) kendinden kabaran un
 - 2 yemek kaşığı haşhaş
 - 200 g (1 kap) SPLENDA® Granül
 
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
 - Yağ4.00 g5.13%
 - Doymuş Yağ2.00 g0.73%
 - Karbonhidrat16.00 g5.82%
 - Şekerden gelen1.00 g0.36%
 - Protein5.00 g10%
 - Tuz0.40 g0.15%
 
Yapılışı
1
2
Krem peynir ile ½ kap Splenda Granül Tatlandırıcı’yı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde iyice çırpın. Portakal kabuğunu, portakal suyunu, unu ve haşhaşı ekleyin.
3
Karışımı kalıba alın. 40 dakika veya pişene kadar pişirin. Fırından alın.
4
Ayrı bir kapta kalan portakal suyunu Splenda Granül Tatlandırıcı’yla karıştırın. Bu karışımı kekin üstüne dökün.
5
 
Kalıptan almadan önce soğuması için 10 dakika bekletin.
İpuçları
- Herhangi bir narenciye suyunu kullanabilirsiniz.
 - Haşhaş süpermarketlerde satılmaktadır.
 - Bu keki buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
 - Tüm keki 12 parçaya kesebilir ve tamamen soğuduktan sonra dondurabilirsiniz.
 
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler



