Pratik Havuçlu Kek

Pratik Havuçlu Kek

  • Servis10 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kalori145
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Kek için

    • 150 g kendinden kabaran tam tahıllı un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1½ çay kaşığı çekilmiş karışık baharat
    • Orta büyüklükte 2 yumurta
    • 100 g yağı azaltılmış tereyağı
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 225 g kabaca rendelenmiş havuç
    • 30 g dövülmüş ceviz
    • 7 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Kaplama için (isteğe bağlı)

    • 100 g az yağlı krem peynir
    • 1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori145 kcal185.9%
    • Yağ8.00 g10.26%
    • Doymuş Yağ2.00 g0.73%
    • Karbonhidrat13.20 g4.8%
    • Şekerden gelen2.70 g0.98%
    • Lif2.70 g9.64%
    • Protein5.10 g10.2%
    • Tuz0.40 g0.15%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Yaklaşık 1 kg’lık rulo kek kalıbına veya 2 adet 15 cm’lik fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

    3

    Tüm kek malzemelerini geniş bir kaba alarak iyice karıştırın.

    4

    Karışımı kalıba dökün ve 45 dakika ila 1 saat (kalıbın boyutuna bağlı olarak) pişirin.

    Kek kaplaması için

    5

    Tüm kaplama malzemelerini karıştırın.

    6

    Üzerini kapatın ve ihtiyaç duyana kadar buzdolabında bekletin.

    7

    Havuçlu kek piştiğinde kalıptan çıkarın ve tamamen soğuyana kadar demir altlık üzerinde bekletin.

    8

    Kaplamayı kek üzerine yayarak veya iki adet fırın tepsisi kullandıysanız kaplamayı iki kek arasına sürerek servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up