Pratik Limonlu Cheesecake

Pratik Limonlu Cheesecake

  • Servis6 porsiyon
  • Hazırlama Süresi30 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Soğuma Süresi3 sa
  • Toplam Süre3 sa 50 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Taban

    • 100 g petibör bisküvi
    • 50 g light tereyağı
    • ½ limonun rendelenmiş kabuğu
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Dolgu için

    • 5 yaprak jelatin
    • 225 g yağsız krem peynir
    • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
    • 2 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
    • 200 ml light krem peynir (%15 yağlı)
    • Bir tutam tuz
    • 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Süsleme için

    • 1 limonun kabuğu, kalın rendelenmiş


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 210°C’ye ısıtın.

    2

    Yan tarafları ve tabanı çıkarılabilir bir kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin.

    Tabanı

    3

    Bisküvileri çok ince kırın ve bir kenarda bekletin.

    4

    Bir kâse içinde tereyağını limon kabuğu ve Splenda Granül Tatlandırıcı ile hafifçe çırpın.

    5

    Ezilmiş bisküvileri ekleyin ve iyice karıştırın.

    6

    Bu karışımı kalıba dökün ve tabanda eşit bir katman elde etmek için bastırın.

    7

    15 dakika pişirin.

    8

    Tamamen soğumasını bekleyin.

    Dolgu

    9

    5 yaprak jelatini soğuk su dolu bir kaseye batırın.

    10

    Bu arada yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın.

    11

    Yumurta sarılarını krem peynir, Splenda Granül Tatlandırıcı ve limon kabuğuyla çırpın.

    12

    Bu kremayı hafifçe ısıtın.

    13

    Jelatinleri çıkarın ve sıkarak aşırı suyunu süzün.

    14

    Kremayı ocaktan alın ve jelatinleri ilave ederek tamamen çözülene kadar karıştırın.

    15

    Peynir karışımına ilave ederek çırpın.

    16

    Tamamen soğumasını bekleyin.

    17

    Yumurta beyazlarını katı bir karışım elde edene kadar tuzla çırpın.

    18

    Bunu soğuyan karışıma nazik bir şekilde yedirin.

    19

    Dolguyu bisküvi tabanına serin.

    20

    3 saat buzdolabında bekletin.

    21

    Servis yapmadan önce kalıptan dikkatli bir şekilde çıkarın.

    22

    Üzerini limon kabuğuyla süsleyin.

    İpucu
    Çilekli cheesecake yapmak için dolgudaki limon kabuğunu 2 çay kaşığı doğal vanilya aromasıyla değiştirin ve 150 g kesilmiş çilek ilave edin. Servis yapmadan önce cheesecake’i dilimlenmiş 200 g çilekle süsleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up