Su ve Splenda Granül’ü karıştırarak kaynatın. Kıvama gelmeye başlayınca limon suyunu ekleyin, kenara alın ve ılımaya bırakın.
Revani
Revani
- Servis40 dilim
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi30 dk
- Bekleme Süresi5 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori220
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- ½ su bardağı ayçiçeği yağı
- ½ su bardağı light yoğurt
- ½ su bardağı irmik
- ½ su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım bir portakalın rendelenmiş kabuğu
- 14 g SPLENDA® Granül (5 tepeleme tatlı kaşığı)
Şerbeti için
- 360 ml su (1.5 su bardağı)
- 1-2 damla limon suyu
- 28 g SPLENDA® Granül (10 tepeleme tatlı kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori220 kcal282.05%
- Yağ12.40 g15.9%
- Karbonhidrat21.80 g7.93%
- Lif0.73 g2.61%
- Protein4.67 g9.34%
Yapılışı
Şerbeti için
1
Revani için
2
Karıştırma kabına yumurtaları ve Splenda Granül’ü alın ve beyazlaşana kadar iyice çırpın.
3
Ardından karışımınızın içerisine ayçiçeği yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
4
Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
5
Bu işlemi tamamladıktan sonra irmiği de ilave edip bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru karıştırın.
6
Rendelediğiniz portakal kabuklarını da ekleyerek bir defa karıştırın.
7
Fırın kabını yağlayıp revani harcını fırın kabınıza alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
8
Revaniyi fırından çıkartın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini üzerine gezdirin.
Düşük kalorili revaniniz hazır! Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler