½ su bardağı sıcak su içerisine safran ekleyip karıştırın. Suyun safranın rengini alması için birkaç dakika bekletin.
Safranlı Bademli Pilav
Safranlı Bademli Pilav
- Servis6 kişilik
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Bekleme Süresi10 dk
- Toplam Süre30 dk
- Kalori320
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (300 g)
- 1 çay kaşığı safran
- 2 yemek kaşığı tereyağı (28 g)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı (Zeytinyağı) (28 g)
- 60 g çiğ badem
- 30 g kuş üzümü
- 3 su bardağı sıcak içme suyu (Pirinç ölçü bardağıyla aynı bardak) (600 ml)
- 2 tatlı kaşığı tuz (10 g)
- 1 yemek kaşığı Splenda Granül (1,5 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori320 kcal410.26%
- Yağ14.20 g18.21%
- Karbonhidrat58.40 g21.24%
- Lif2.94 g10.5%
- Protein6.84 g13.68%
- Tuz686.00 g249.45%
Yapılışı
1
2
Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağı ekleyin; tereyağ eridikten sonra bademleri ilave edip birkaç dakika kavurun.
3
Pirinçleri de ekleyip ve birkaç dakika yüksek ateşte kavurun. Üzerine ½ su bardağı safranlı su ve aynı bardakla 2,5 su bardağı daha kaynar su ilave edin. Toplamda 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı sıcak su kullanmış olacaksınız. Kuş üzümleri, tuz ve Splenda Granül’ü de ekleyip karıştırın. Pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Splenda Granül ile yapılan Safranlı Bademli Pilav hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 330 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler



