Splenda Stevia Kristal, su ve şeftalileri küçük bir tencerede kaynatın. Ardından ocağı kısın ve bir kaşık yardımıyla şeftalileri karıştırarak ezin.
Şeftalili Soğuk Çay
Şeftalili Soğuk Çay
- Servis10 porsiyon
- Hazırlama Süresi2 sa 10 dk
- Kalori56
- Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal Tatlandırıcı
Malzemeler
Şurup
- 240 ml su
- 2 olgun şeftali (Dilimlenmiş; servis için ayrıca bir miktar daha
- 200 g SPLENDA® Stevia Kristal Tatlandırıcı
Çay
- 3-4 poşet çay (Dem tercihinize göre)
- 1900 ml su
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori56 kcal71.79%
- Karbonhidrat22.00 g8%
- Şekerden gelen1.70 g0.62%
Yapılışı
1
2
Splenda Stevia Kristal eridikten sonra ocaktan alın ve şurubunuzu 25-30 dakika soğumaya bırakın.
3
Bu sırada çayınızı tercihinize göre demleyip (demli veya açık) çay poşetlerini çıkardıktan sonra soğuması için çayınızı buzdolabına koyun.
4
Şurubunuz ılıdığında veya oda sıcaklığına geldiğinde süzgeçten geçirerek bir şişe veya kaba dökün.
Servis için
5
Şurup ve çayı porsiyon başına ayrı ayrı veya tamamını bir kerede karıştırıp birleştirebilirsiniz. (Tatlılık tercihinize göre ayarlama yapabilirsiniz.) Çaya, buz ve taze şeftali dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Stevia Kristal
Seveceğiniz Diğer Tarifler