Unu, kabartma tozunu ve baharatları elekten geçirerek bir karıştırma kâsesine alın ve ardından Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyerek ortasında bir çukur oluşturun.
Şekerlemeli Elmalı Muffin
Şekerlemeli Elmalı Muffin
- Servis12 kişilik
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre30 dk
- Kalori173
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 300 g kendinden kabaran un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- ½ çay kaşığı toz muskat
- 1 yumurta
- 250 ml yarı yağlı süt
- 50 ml ayçiçek yağı
- 1 büyük tatlı elma, çekirdekleri alınmış ve ince şekilde doğranmış
- 75 g kuru üzüm
- 25 g şekerleme (3 adet sütlü şekerleme parçası veya eşdeğeri)
- 25 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori173 kcal221.79%
- Yağ5.40 g6.92%
- Doymuş Yağ1.10 g0.4%
- Karbonhidrat27.70 g10.07%
- Şekerden gelen8.00 g2.91%
Yapılışı
1
2
Bu çukur ilave ettiğiniz yumurtayı ve sütü yağla birlikte iyice karıştırın.
3
Elmaları ve kuru üzümleri ilave edin ve kısa bir süre karıştırın.
4
12 adet kağıt muffin kalıbını bir fırın tepsisine dizin ve karışımı bu kalıplara eşit şekilde pay edin.
5
Şekerlemeleri kalın bir plastik torbaya koyun ve oklava yardımıyla küçük parçalara kırın.
6
Ufalanan şekerlemeleri muffin’ler üzerine gezdirin ve önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında 15 dakika veya ortası pişene kadar pişirin.
7
Fırından alarak bir demir altlık üzerine yerleştirin ve hâlâ sıcakken servis yapın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler