250 g tereyağını büyük bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Splenda Granül ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karıştırın. Homojen bir kıvama gelene kadar unun 1/2’sini karıştırın. Sonrasında kalan unu hamur hâline gelene kadar karıştırın.
Sevgililer Günü Kurabiyesi
Sevgililer Günü Kurabiyesi
- Servis24 porsiyon
- Hazırlama Süresi1 sa
- Kalori156
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Kurabiyeler için:
- 250 g tuzsuz tereyağı
- 350 g çok amaçlı un
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 35 g SPLENDA® Granül
Krema için:
- 2 yumurta akı
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Kırmızı gıda boyası
- 75 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori156 kcal200%
- Yağ4.00 g5.13%
- Karbonhidrat16.00 g5.82%
- Protein2.20 g4.4%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
Hamuru ellerinizle dikdörtgen şeklinde şekillendirin. Düz bir şekilde bastırın ve streç filmle sarın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. 2 fırın tepsisini pişirme kâğıdıyla kaplayın.
Çalıştığınız yüzeye un serpin ve hamuru ince bir daire şeklinde açın. Kalp şeklinde kesin (kalp şeklinde bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz) ve kurabiyeleri hazırlanan fırın tepsilerine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar 10 ila 15 dakika pişirin. Kalp kurabiyeleri fırın tepsilerinden dikkatlice çıkarın ve tel ızgaralara aktarın. Tamamen soğuması için bir kenara koyun.
Yumurta aklarını bir kapta köpürene kadar çırpın. Her seferinde 1 çorba kaşığı Splenda Granül ilave ederek ters çevirince dökülmeyecek kıvama getirerek çırpın. Karışımı inceltmek için limon suyu ekleyin. Daha cıvık bir krema için daha fazla limon suyu ekleyin. Tercih edilen krema rengine göre kırmızı gıda boyası ekleyin ve bunu soğumuş kurabiyelerin üzerine yayın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler