Soğuk Kadayıf Tatlısı

Soğuk Kadayıf Tatlısı

  • Servis9 kare dilim
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi50 dk
  • Bekleme Süresi2 sa
  • Toplam Süre3 sa 10 dk
  • Kalori242
  • Kullanılan ÜrünSplend Granül

    Malzemeler

    Şerbeti için

    • 500 ml light süt
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • 17 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (36 g)

    Kadayıfı için

    • 250 g yaş kadayıf
    • 100 g tereyağı
    • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (40 g)

    Üzeri için

    • 30 g şekersiz çikolata rendesi


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori242 kcal310.26%
    • Yağ14.12 g18.1%
    • Karbonhidrat22.23 g8.08%
    • Lif0.40 g1.43%
    • Protein4.69 g9.38%

    Yapılışı

    1

    Ufak boy bir tencereye 500 ml light süt ve 36 gram Splenda Granül koyun ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyerek soğumaya bırakın.

    Kadayıf için

    2

    250 gram yaş kadayıfı bir tepsiye yayın ve üzerine 100 gram eritilmiş tereyağı gezdirin; tüm kadayıflar iyice yağlanacak şekilde harmanlayın.

    3

    Kadayıfın yarısını uygun bir Borcam kabın tabanına boşluk bırakmadan yayın ve çekilmiş cevizlerin hepsini üzerine eşit olacak şekilde serpin.

    4

    Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine yayın. Bir tabak ya da kesme tahtasıyla bastırarak kadayıfların iyice sıkışmasını sağlayın.

    5

    Önceden ısıtılmış 180°C fırında, fansız ayarda 50 dakika pişirin.

    6

    Kadayıfı fırından çıkarın ve henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbetin yarısını her tarafına eşit gelecek şekilde dökün. Daha sonra kadayıfları bir bıçak ile 9 eşit porsiyona bölün. Şerbetin kalan diğer yarısını da bu bölünmüş dilimlerin üzerine dökün.

    7

    Buzdolabına koyarak 1-2 saat soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınız kadayıf tatlısının üzerine şekersiz bitter çikolata rendeleyin.

    Splenda ile yapılan Soğuk Kadayıf Tatlısı hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 380 kalori olacaktı!

    1 porsiyon = 1 dilim

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up