Sünger Kek

Sünger Kek

  • Servis10 dilim
  • Fırınlama Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kalori61
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 g tuz
    • 260 g light yoğurt
    • 1 yemek kaşığı limon suyu (10 g)
    • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 35 g un
    • 10 g mısır nişastası
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 5 dolu çay kaşığı yağsız süt tozu (15 g)
    • 12 g Splenda Granül (12 dolu çay kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori61 kcal78.21%
    • Yağ1.53 g1.96%
    • Karbonhidrat11.03 g4.01%
    • Lif0.10 g0.36%
    • Protein4.06 g8.12%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 150°C’ye ısıtın.

    2

    3 yumurtanın sarısını bir kaba, beyazını ayrı bir çırpma kabına kırın.

    3

    Yumurta sarılarının olduğu kaba, tuz ve yoğurt ekleyin. Blender ile 1-2 dakika, homojenize olana kadar çırpın.

    4

    Elekten geçirilen un, mısır nişastası, süt tozu ve Splenda Granül’ü yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyin. Üzerine limon suyu ve kabuğu da ilave ederek tekrar 1-2 dakika blender ile çırpıp kenara alın.

    5

    Yumurta aklarının olduğu kâseye karbonat ekleyin ve yumurta akları kabarıp yoğun kremamsı bir hâl alana kadar çırpın. Üzerine vanilya özütü ekleyip ve düşük hızda biraz daha karıştırın.

    6

    Yumurta aklarını üçe bölüp yumurta sarılarının olduğu kâseye kademeli olarak ekleyin ve malzemeyi altan üste almak suretiyle spatula ile karıştırın. Amaç, yumurta aklarının köpük kıvamını mümkün olduğunca korumak.

    7

    Ufak bir kek kalıbını yağlayın, üzerine kek karışımını ekleyin. Kek kalıbını geniş bir fırın tepsisine oturtun ve fırın tepsisine sıcak su ekleyin.

    8

    Önceden ısıtılmış fırında 150°C’de 20 dakika pişirin, daha sonra 140°C’ye alarak 40 dakika daha pişirin.

    Splenda’lı Sünger Kekiniz hazır. Afiyet olsun.

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 81 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up