Bir tencereye 500 ml süt, 8 gram Splenda Granül ve 4 gram yağsız süt tozu ekleyin ve ocağın altını orta ateşte açın. Splenda Granül eriyip süt kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Süt kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve içine ½ çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Taşmasını önlemek için sürekli karıştırın. Daha sonra ½ çay kaşığı karbonat ekleyip ara ara karıştırarak kısık ateşte 1 saat kaynatın.
Süt Reçeli (Dulce de leche)
Süt Reçeli (Dulce de leche)
- Servis260 g (1 orta boy kavanoz)
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 5 dk
- Kalori15,92
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 500 ml light süt
- 8 çay kaşığı yağsız kuru süt tozu (4 g)
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- 16 çay kaşığı Splenda Granül (8 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori15.92 kcal20.41%
- Yağ1.65 g2.12%
- Karbonhidrat422.5 g153.64%
- Lif0.05 g0.18%
- Protein15.92 g31.84%
Yapılışı
1
2
1 saat sonra ocaktan alın bir kavanoza aktarıp oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin. Kıvamı sıvı olsa da ertesi gün koyulaşacaktır. Daha sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
Splenda Granül ile yapılan Süt Reçeli hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 yemek kaşığı 38 kalori olacaktı!
1 porsiyon = 1 yemek kaşığı (20 gram)
Kullanılan Ürün

Splenda Granül