Süt Reçeli (Dulce de leche)

Süt Reçeli (Dulce de leche)

  • Servis260 g (1 orta boy kavanoz)
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Pişirme Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 5 dk
  • Kalori15,92
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 500 ml light süt
    • 8 çay kaşığı yağsız kuru süt tozu (4 g)
    • ½ çay kaşığı kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 16 çay kaşığı Splenda Granül (8 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori15.92 kcal20.41%
    • Yağ1.65 g2.12%
    • Karbonhidrat422.5 g153.64%
    • Lif0.05 g0.18%
    • Protein15.92 g31.84%

    Yapılışı

    1

    Bir tencereye 500 ml süt, 8 gram Splenda Granül ve 4 gram yağsız süt tozu ekleyin ve ocağın altını orta ateşte açın. Splenda Granül eriyip süt kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Süt kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve içine ½ çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Taşmasını önlemek için sürekli karıştırın. Daha sonra ½ çay kaşığı karbonat ekleyip ara ara karıştırarak kısık ateşte 1 saat kaynatın.

    2

    1 saat sonra ocaktan alın bir kavanoza aktarıp oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin. Kıvamı sıvı olsa da ertesi gün koyulaşacaktır. Daha sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.

    Splenda Granül ile yapılan Süt Reçeli hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 yemek kaşığı 38 kalori olacaktı!

    1 porsiyon = 1 yemek kaşığı (20 gram)

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up